Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Збільшено штат НАБУ, – ВР вважає, що це…

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт про збільшення штатної чисельності Національного антикорупційного бюро. Його ухвалення є однією з вимог для вступу України до Євросоюзу.

За ухвалення законопроєкту №10203-1 у першому читанні проголосували 323 депутати.

Законопроєкт передбачає щорічне збільшення штатної чисельності детективів НАБУ.

Наразі штатна чисельність співробітників НАБУ становить 700 осіб. Законопроєктом передбачається поетапне проведення конкурсів на заміщення додаткових вакантних посад:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

– у 2024 році – на 100 посад;

– у 2025 році – на 100 посад;

– у 2026 році – на 100 посад.

ДОВІДКА: У рішенні Єврокомісії щодо початку переговорів про вступ до ЄС перераховані чотири вимоги, за яких Україна у березні 2024 року має отримати вже згадане зелене світло.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Для цього Верховна Рада має:

– збільшити штатну чисельність НАБУ;
– виключити із закону про запобігання корупції положення, які обмежують повноваження НАЗК щодо перевірки «вже перевіреного» майна, придбаного декларантами до вступу на держслужбу;
– ухвалити закон(и), щоби втілити рекомендації Венеційської комісії стосовно нацменшин, державної мови, медіа та освіти;
– врегулювати лобіювання «за європейськими стандартами».

Україна набула статусу країни-кандидата на вступ до Євросоюзу 2022 року. Тоді ж Єврокомісія надала Україні план дій, який потрібно виконати для початку переговорів щодо вступу до ЄС.

Кабінет Міністрів схвалив законопроект про збільшення граничної чисельності штату Національного антикорупційного бюро із 700 до 1000 людей.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності