Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Збитки України в війні ми компенсуємо після перемоги над РФ

Втрати України у війні з Росією в найближчі роки перевищать 1 трлн доларів. На відновлення економіки країни буде потрібно не менше 3-4 років.

На думку експертів, загальні втрати, викликані війною, за попередніми підрахунками, в найближчі роки перевищать 1 трлн доларів, а падіння ВВП в поточному році очікується мінімум на 35%.

Тільки збитки завдані Запорізькій АЕС в Енергодарі вже оцінюють в 1 млрд. грн.

За півтора місяця війни в Україні було зруйновано 13% від усіх доріг — 23 тисячі кілометрів із 170 тисяч. Також зруйновано 273 мости та шляхопроводи.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Збитки дорожньої інфраструктури країни оцінюються приблизно в 30 мільярдів доларів, заявив представник «Укравтодору» Андрій Івко.

Валовий внутрішній продукт (ВВП) України за підсумками 2022 року може впасти на 45,1%, порівняно з попереднім роком, а рівень бідності зросте в 11 разів.

Такі прогнози наводить Світовий банк.

“Вторгнення в Україну викликає катастрофічні гуманітарні втрати та серйозний економічний спад. Вплив на бідність також, ймовірно, буде катастрофічним, хоча на даному етапі його важко оцінити кількісно. Виходячи з міжнародної межі бідності у розмірі 5,5 долара на день, прогнозується, що бідність зросте до 19,8% у 2022 році порівняно з 1,8% 2021 року, водночас ще 59% людей можуть опинитися за межею бідності”, – йдеться у повідомленні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За даними банку, 2023 року очікується відновлення української економіки загалом на 2,1%.

Частка населення з доходами нижче фактичного прожиткового мінімуму (національна межа бідності) може досягти 70% у 2022 році порівняно з 18% 2021 року. За відсутності масивного післявоєнного пакету підтримки цей показник все ще буде вищим за 60% до 2025 року.

Експорт товарів та послуг скоротиться на 80%, імпорт – на 70%, тоді як держборг до ВВП збільшиться з 50,7% до 90,7%.

Прогноз інфляції – 15% зі збільшенням до 19% наступного року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Очікується, що приватне споживання в Україні цього року впаде на 50%, тоді як державне на 10%, а капітальні інвестиції просядуть на 57,5%.

З початку війни Євросоюз заплатив Росії у 35 разів більше, ніж передав допомогу Україні

Водночас: “З початку війни ми заплатили Росії €35 млрд порівняно з €1 млрд, який ми дали Україні на озброєння”, – повідомив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності