Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Зеленський підкорює політмайданчики США і чекає відповіді Байдена

Вчора, 20 вересня, президент Володимир Зеленський вилетів у США, щоб взяти участь у Генеральній Асамблеї ООН.

А поки президент України Володимир Зеленський очікує на відповідь адміністрації президента США Джо Байдена щодо реалізації Плану трансформації України, який раніше був презентований у Вашингтоні.

Ми очікуємо реакції від адміністрації Байдена. Ми очікуємо відповіді, наприклад, щодо оборонного сектора цієї програми трансформації. Ми очікуємо на офіційний приїзд делегації зі Сполучених Штатів Америки на чолі з міністром оборони, очікуємо на цю зустріч. Я думаю, що вона буде не один день в Україні, і там буде вирішуватися частина цього плану трансформації“, – заявив Зеленський.

Глава держави додав, що у нього у Нью-Йорку буде декілька важливих зустрічей, на яких можна буде почути “важливі меседжі”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також президент України Володимир Зеленський під час візиту в Нью-Йорк (США) заявив, що Генеральна асамблея ООН є одним з основних майданчиків, де Україна може вирішувати питання щодо Донбасу і Криму:

Ми повинні не тільки говорити, а й вимагати відповідних дій. Ми шукаємо рішення по Донбасу і Криму на всіх майданчиках. Так, організація ООН – це один з головних майданчиків. І ми не повинні пропускати таку можливість“.

Зеленський підкреслив, що Україна повинна максимально ефективно використовувати цей візит для двосторонніх зустрічей з різними країнами.

Він доповнив, що на полях Генасамблеї ООН очікуються зустрічі з лідерами різних країн:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Наприклад, у нас буде зустріч з президентом Турецької Республіки. І ми всі знаємо заяву Туреччини про невизнання анексії Криму з боку Російської Федерації та про невизнання виборів у Держдуму РФ через залучення до них жителів окупованих українських територій“.

Для нас дуже важливо, що ООН визнала Кримську платформу. Думаю, ми можемо говорити про підтримку України з боку наших партнерів в цей дуже непростий час“.

Президент України акцентував, що через геополітичну ситуацію “трусить весь світ”.

Тільки через діалог, через прагнення до стабільності можна вирішити ці проблеми“, – резюмував він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зеленський виступить з промовою на Генасамблеї ООН, також у нього буде ряд двосторонніх зустрічей з главами інших країн, представниками міжнародних організацій, з генсеком ООН, з представниками бізнесу та українською громадою в США.

Генеральна асамблея ООН внесла питання про тимчасово окупованих територіях України до порядку денного сесії. На зустрічі обговорять залучення Росії до відповідальності за порушення територіальної цілісності України і Статуту ООН.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності