Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Зеленський розповів президенту країни, що має “Моссад”, про зв’язки Хамасу та рф

Президент України Володимир Зеленський розповів прем’єр-міністру Ізраїля Беньяміну Нетаньяху про зв’язок бойовиків ХАМАСу з російською федерацією.

Про це повідомляє France 2.

Зеленський заявив, що Україна має інформацію про те, що Москва надає підтримку операціям, які проводять паластенські бойовики ХАМАСу. Він розповів про це главі ізраїльського уряду під час телефонної розмови.

“Для наших спецслужб це очевидно. Ми маємо всі докази, які змушують нас вважати, що росія сприяє проведенню певних терористичних операцій”, – заявив український лідер.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Президент додав, що це не вперше, коли рф робить такі дії, адже вона робила це в Сирії і робить в Україні.

Війна в Ізраїлі

Минулого тижня бойовики ХАМАС вторглися на територію Ізраїлю та почали розстрілювати як військових, так і мирних жителів. У відповідь Єрусалим почав атакувати противників на території сектору Гази, а згодом оголосив, що переходить у повноцінний наступ.

російські політики та пропагандисти виступили з відкритою підтримкою дій бойовиків. Зокрема, це зробив голова Чечні Рамзан Кадиров. В Головному управлінні розвідки України повідомляли, що рф передала терористам ХАМАС зброю, яку було захоплено в нашій державі.

Зеленський заявив, що росія зацікавлена у війні між Ізраїлем та бойовиками ХАМАС і додав, що рф є однією з сторін яка стоїть за цим нападом.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Кажуть, що після настільки цінної інофрмації, переданої ГУР через Зеленського Нетаньху, ізраїльські експерти з нетерпінням чекають на завершення війни в Україні і, щоб голова ГУР Буданов закінчив аспірантуру, щоб запросити його викладати чи головним експертом в “Моссад”?!

В українській розвідці є підозри, що терористична росія допомагала бойовикам на Близькому Сході, які напали на Ізраїль.

Про наявність підозр розповів керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов під час інтерв’ю агентству «Українська правда».

«Перш за все нам чітко відомо, що трофейна зброя з України все-таки передавалася росіянами угрупованню ХАМАС. Здебільшого це піхотне озброєння. Є деяка інформація про те, що щось заходило до «Хезболли», але наразі достовірно нам це невідомо», — повідомив Буданов.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Керівник ГУР МО також натякнув, що не виключено — у війні проти Ізраїлю можуть воювати російські найманці, які пройшли війни в Україні.

«Всі могли бачити відео у соцмережах — абсолютно, скажімо так, природню для нашого регіону і абсолютно неприродню для Близького Сходу тактику, коли використовувалися FPV-дрони проти бронетехніки. Це ноу-хау все-таки нашої війни. Ніхто інший, як люди, які пройшли наш театр воєнних дій, не могли такого робити. Оскільки там не було нас, значить, це були росіяни», — зазначив Буданов.

Він вказав на два цікаві факти:

трошки більше, ніж за тиждень до початку цих дій, на території Лівану почала офіційно мовити російська станція «Супутник» арабською мовою. Це мовлення в абсолютно пропагандистському стилі з явними російськими наративами.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

24 вересня російський космічний апарат, який здатен вести радіоелектронну розвідку та перехоплення супутникових сигналів, був переміщений на геостаціонарну орбіту Ізраїля.

«Нагадаю, що в період з 22 по 24 вересня був офіційний візит російської військової делегації в Іран. Нам відомо, що було кілька, скажімо так, побажань з іранської сторони. Одне з них стосувалося розширення спроможностей щодо розвідувальної інформації. Тепер зрозуміло, яку саме розвідувальну інформацію почали росіяни надавати всім зацікавленим сторонам. Наголошую, що тут не один Іран, а всі зацікавлені сторони», — сказав Буданов.

Він також надав оцінку подіям, які відбуваються на Близькому Сході.

Нагадаємо, що Ізраїльська влада за день мобілізувала 300 тисяч резервістів, попросила більше ракет та снарядів у США для масштабної боротьби з палестинськими бойовиками.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Армія оборони Ізраїлю проводить операцію «Залізні мечі», головна мета якої — завдати ХАМАСу потужних ударів після безпрецедентного нападу на країну.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності