Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Зеленський злякався виступати перед Сенатом? – послу довелося давати пояснення

Пані посол України в США Оксана Маркарова заявила, що президент Володимир Зеленський не виступив перед американським Сенатом, бо там обговорювалися не лише українські питання.

Про це вона повідомила в ефірі національного телемарафону.

Маркарова зауважила, що Зеленський вже виступав перед Конгресом та проводить постійні брифінги.

Вона зазначила, що 5 грудня відбулася низка закритих брифінгів, на яких виступали очільник Пентагону Ллойд Остін та інші представники Білого дому.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Нічого катастрофічного насправді не сталося. Була ідея в одному з кількох цих брифінгів, щоб було можливо долучитися. Саме тому, що на них обговорювалися не лише питання України, а й внутрішні питання, тому ми сьогодні не брали таку участь», — сказала Оксана Маркарова.

Дипломатка заявила, що українська делегація вже провела велику кількість очних зустрічей та продовжить працювати у Конгресі.

Раніше лідер більшості в Сенаті Чак Шумер заявив, що Зеленський не виступатиме перед американськими законодавцями «через питання, яке виникло в останній момент».

Чак Шумер повідомляв, що президент Володимир Зеленський звернеться до американських сенаторів у вівторок, 5 грудня, за допомогою захищеної відеоконференції. Розмова мала відбутися на секретному брифінгу. Зеленський мав проінформувати сенаторів про стан війни в Україні та обґрунтувати необхідність додаткової військової допомоги.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше президент США Джо Байден попросив Конгрес схвалити додаткові витрати на суму близько 40 млрд доларів, зокрема 24 млрд доларів для України та інші міжнародні потреби з метою продовжувати підтримувати нас у боротьбі з російськими загарбниками. Цей запит отримав двопартійну підтримку у Сенаті, але не у Палаті представників.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності