Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

ЖАХ З ПРИВАТБАНКІВСЬКИМ КАРТКОВИМ ВАЛЮТНИМ КОНВЕКТОРом

Соцмережі буквально захлинаються від обурення клієнтів ПриватБанку. За інформацією користувачів послуг проблеми виникли з розрахунком карткою в іноземній валюті.

Так один з дописувачів повідомляє, що ще 08.01.2015 р. він оплатив товар на Ebay через систему PayPal. Оплата вдалась тільки після зміни валюти PayPal на валюту продавця. Це значить що пайпал знімає гроші не в гривні, а у валюті продавця, в цьому випадку це був британський фунт.

2015-01-18_212107«Після оплати мене здивував баланс картки, замість 712 грн. було знято 841.89 грн.», – повідомив дописувач.
Аналогічний випадок стався і з іншим дописувачем: «Так сплачуючи 15.01.2015 р. інтернет-покупку вартістю $ 31,49 карткою цього ж банку, мені порахували американський долар по курсу 20,00 грн.. І це при тому, що офіційно в цьому банку курс купівлі був 16.45 грн., а продажу – 16.52 грн.!!!»

В першому випадку виявляється все через те, що ПриватБанк робить подвійну конвертацію валюти GBP-USD-UAH. Це при тому, що система MasterCard сама конвертує валюту по своєму курсі. Також дуже цікавий той факт, що ПриватБанк перед розрахунком змусив згаданого дописувача перевести валюту оплати у фунти, не попередивши про подвійну конвертацію. Для чого така конвертація – оператор не зміг пояснити.

Однак, як пише Ярослав Козич, ПриватБанк визнав, що здійснював не законні маніпуляції з курсами по гривневих картках громадян під час здійснення міжнародних оплат в інтернет магазинах та знятті коштів громадянами за кордоном, та обіцяє повернути кошти. Цікаво, а чому цього не помітив НБУ?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

2015-01-18_211736Саме до такого висновку можна дійти, прочитавши запис на сторінці у Фейсбуці директора з інформаційних технологій «Приватбанку» Дмитра Дубілета, в якому стверджується, що ПриватБанком здійснювалось фактично подвійне конвертування коштів внаслідок чого втрачали кошти звичайні громадяни.

В іншому вищеописаному випадку загалом жодних пояснень не знайшлося…

Іван Луйко

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності