Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Жебрацтво чекає на 6 млн українців, – ЮНІСЕФ попереджає Зеленського

Понад 6 млн осіб в Україні можуть опинитися за межею бідності через соціально-економічну кризу, викликану COVID19. Зокрема, у скрутному становищі опиняться 1,4 млн дітей.

Згідно аналітики ЮНІСЕФ, рівень бідності зросте з 27% до 44%. Вплив на дитячу бідність буде ще більш відчутним — скрутне фінансове становище очікує кожну другу родину з дітьми.

«Ми маємо зробити все можливе, аби наслідки COVID-19 для дітей та їх родин були мінімальними. Від рішень держави сьогодні залежить майбутнє мільйонів дітей. Необхідно докласти зусиль, аби COVID-19 не став перешкодою у доступі до освіти, здорового харчування, достойних умов життя дітей та їх сімей», — зазначає Лотта Сильвандер, Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні.

ЮНІСЕФ закликає Президента, Парламент, Уряд та місцеву владу вжити термінових ефективних заходів соціального захисту для пом’якшення наслідків COVID-19. Незважаючи на обмеження державного та місцевих бюджетів, подолання дитячої бідності повинно стати головним пріоритетом, інакше у довгостроковій перспективі неминучі проблеми розвитку для всієї країни.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності