Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Жінки-військовослужбовці одержать нову літню форму (фото)

Враховуючи антропометричні дані жінок, в діючу польову форму одягу внесено конструктивні зміни, за рахунок яких вона стала більш підлаштованою під жіночу будову тіла.

Як повідомили у Міноборони, у жіночу форму було внесено такі зміни:

    • Куліска на кітелі для регулювання зайвого об’єму тканини на спині
    • Вкорочений кітель та розрізи по боках для зручності нахилів та присідань
    • Еластична стрічка під колінами для зменшення ширини штанини
    • Завищена лінія талії в штанах з «тунельним» поясом (у разі зміни об’ємів талії військовослужбовиці, наприклад, вагітності на ранніх строках)

«Щодо білизни: вона універсальна, з високою посадкою, у складі бавовна та еластан, гарно тягнеться й тримає форму», – розповіли військовослужбовиці ЗСУ, які брали участь у дослідній експлуатації.


Заступник Міністра оборони України Денис Шарапов відзначив важливість проробленої роботи відповідальними фахівцями оборонного відомства, виробниками та волонтерськими організаціями, які винесли на загал дану проблематику.

«Сьогодні у лавах ЗСУ близько 42 тисяч жінок-військовослужбовців, близько п’яти тисяч з них перебувають на передньому краї, де виконують бойові завдання нарівні з чоловіками. Тому наше завдання – забезпечити їм належні умови проходження військової служби. Зручна військова форма одягу – це одна із важливих складових, адже наші захисниці носять її щодня», – прокоментував Денис Шарапов.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, поширювана інформація про те, що жінкам певних спеціальностей обов’язково потрібно стати на військовий облік, є фейком. Дана норма набуває чинності у жовтні, і Міноборони вже подало пропозицію в Раду змінити обов’язковий облік на добровільний, повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

У грудні перші партії жіночої військової форми і білизни надійшли до декількох українських бригад на тестування.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності