Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

ЗГУЛАДЗЕ ЗАТРИМАЛИ В БОРИСПОЛІ З $4 МЛН.?

Увага! Фейк♦

Цього вівторка в інтернет-ресурсах з’явилася інформація, що буцімто замміністра внутрішніх справ України Ека Згуладзе, покликана створювати чисту від корупції поліцію України, була затримана в аеропорту Бориспіль за спробу вивезення за кордон 4 мільйонів доларів США. Про це повідомив колишній міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко, який нині разом з іншими опальними представниками уряду Віктора Януковича знаходиться в розшуку.

«Тижнів два тому перший заступник міністра МВС Ека Згуладзе відбула до свого чоловіка у Францію, так як є вагітною і повинна через пару місяців народжувати», – ​написав Захарченко у своєму Facebook. – «На митниці в Борисполі її затримали з валізою грошей, в якому знаходилося, чи не багато – ​ні мало, 4 000 000 доларів США. На питання відповідних органів, мадам Згулазде не моргнувши оком і посміхаючись, пояснила, що це її особисті речі. А гроші потрібні виключно для організації медичного процесу в Парижі. Напевно, варто порадіти за французьку медицину».

Згодом з’явилося спростування даної інформації від Департаменту комунікації МВС України:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Відомості про начебто «затримання» Еки Згуладзе поширив колишній міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко.
Екс-очільник МВС повідомив, що першого заступника міністра внутрішніх справ України Еку Згуладзе затримано в аеропорту «Бориспіль» при спробі вивезти з України кілька мільйонів доларів.

МВС України зазначає, що інформація щодо затримання Еки Згуладзе не відповідає дійсності. Наразі перший заступник міністра внутрішніх справ України перебуває у Києві.

Нагадаємо, Служба безпеки України здійснює розшук екс-міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка, який зник 26 лютого 2014 року. Екс-очільника МВС України звинувачують у вчиненні злочину, передбаченого п.1 ч.2 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Стосовно Віталія Захарченка судом винесено постанову про дозвіл на затримання з метою приводу.

Ека (Катерина) Згуладзе – ​учасниця «революції троянд» у Грузії. Займала різні посади в уряді Грузії в бутність Михайла Саакашвілі главою цієї держави. Остання посада – ​в. о. міністра поліції і громадського порядку, яку Згуладзе покинула відразу ж після перемоги на парламентських виборах партії «Грузинська мрія» та відставки адміністрації Саакашвілі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

13 грудня 2014 Згуладзе отримала громадянство України за указом президента Петра Порошенка. 17 грудня 2014 Згуладзе була призначена першим заступником міністра внутрішніх справ України. 25 грудня Згуладзе повідомила про перейменування української міліції в поліцію, що і відбулося 2 липня 2015, коли замість колишньої міліції була створена Національна поліція України. Начальником української поліції стала Хатія Деканоїдзе – ​подруга Екі Згуладзе і її колега по роботі в адміністрації Михайла Саакашвілі, що займала в Грузії пост міністра освіти.

Заступник міністра внутрішніх справ України Ека Згуладзе анонсувала в червні ліквідацію ДАІ в Києві з передачею її повноважень патрульної поліції. Така служба повинна з’явитися у всіх містах-мільйонниках України до кінця 2015 року. Відзначимо, за два місяці роботи нової патрульної поліції Києва з її лав було звільнено 12 осіб, в основному, за порушення дисципліни і вживання алкогольних напоїв.

Також керівництво МВС України в кінці вересня заявило, що замінить дільничних інспекторів на шерифів, як це прийнято в США. Таку реформу в правоохоронних органах країни анонсував прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Український прем’єр зазначив, що з США, Канадою та країнами ЄС ведуться переговори з приводу отримання фінансування на наступний рік.

За матеріалами ЗМІ

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності