Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Життя в жертву «Євромайдану»

30 січня у Коломиї оголосили Днем жалоби. Коломияни прощалися з активістом Євромайдану Богданом Калиняком. Чоловік пішов з життя на 52-му році життя, за день до свого 53-річчя.

Довший час Богдан Калиняк працював на місцевому заводі Сільмаш. У 90-х роках пішов у приватний бізнес, займався побутовою технікою і відкрив свій магазин. Як відомо, останні майже два місяці приватний підприємець провів на Майдані у Києві. Мітингувальників підтримував грошима, товаром, практично без сну і відпочинку допомагав пораненим, робив «чорну» роботу, залишався на нічні чергування.
Як повідомляють друзі покійного пана Богдана, під час сутичок на вулиці Грушевського активіст заробив пневмонію, він потрапив під струмінь води з водомету і застудився (як відомо у ті дні у Києві був сильний мороз). Додому Богдан Калиняк повернувся у неділю – хворим та втомленим. Помер підприємець минулого  вівторка в обласній лікарні. У нього залишилися син і дочка, а нещодавно народилася внучка…
Попрощатися з активістом за різними оцінками прийшло ледь не кілька тисяч людей. У кращий світ його проводжали як героя, адже помер Богдан Калиняк не через власні амбіції, а в ім’я кожного з нас і майбутнього країни. Символічно кошти на похорон виділила Народна рада Коломиї.
Редакція «ЗЛ» теж приносить співчуття родині померлого і низько вклоняється пам’яті ще одного нашого земляка, що приніс своє життя на вівтар української Незалежності.
Вічна йому пам’ять!..

Редакція

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності