Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Злочинам росіян в Україні нема меж, – в Ізюмі вони не пожаліли навіть кам’яних половецьких баб

Російським оркам було мало закатувати сотні невинних людей в Ізюмі, зруйнувати безліч будівель. Вони навіть зґвалтували кам’яних половецьких баб, які тут простояли тисячу років.

ФОТО: до і після – москалі зґвалтували кам’яних половецьких баб біля Ізюму

Очевидці повідомили, що окупанти розбили кам’яні половецькі баби на горі Крем’янець. Фігури датовано IX– XIII століттям.

У мережі опублікували 2 фото. Одне з них датовано 2019 роком, інше – 18 вересня 2022 року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На Крем’янці половецькі баби зображують чоловіків-воїнів і жінок. Ці фігури є ідолами й свідчать про фізичний вигляд кочівників, їхній одяг, прикраси та зброю. Половці використовували їх для вшанування своїх предків.

Росіяни у травні 2022 року встановили там червоний так званий прапор перемоги. На ньому зображено серп та молот. Вороги примотали його до скульптури.

Нагадаємо, що в звільненому днями в результаті успішного контрнаступу ЗСУ Ізюмі було віднайдено понад числені масові поховання закатованих українців. тільки в одному такаому знайдено понад чотириста тіл, серед яких цілі сім’ї від прадідів та прабабусь до маленьких праонуків, кастровані чоловічі тіла, зґвалтовані у неприродній спосіб жіночі та дитячі…

Загалом, генпрокурор Андрій Костін повідомив, що на даний час встановлено, що п’ятеро дітей у віці від 4 до 16 років стали жертвами сексуального насильства з боку російських військових. Загалом щодо сексуального насильства в Офісі Генпрокурора знаходиться декілька десятків справ.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності