Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Злиття «героїв революції» та «соратників» розпочалося?

В Україні почали затримувати бійців Майдану.
У Тернопільській області проведено спеціальну операцію по затриманню представників так званої «12-ої сотні майдану». У ході спецоперації було затримано п’ятьох бійців, один з яких з 2013 року перебував у розшуку за скоєння ряду злочинів на території Львівської області. Про це повідомляє сайт міністерства внутрішніх справ України.
Спецоперація була проведена бійцями спеціального підрозділу УБОЗ МВС України, після того, як стало відомо про викрадення бойовиками «12-й сотні» співробітника міліції. За повідомленнями представників українського МВС «майданівці» викрали міліціонера, щоб чинити тиск на керівника обласної Тернопільської міліції. При цьому «бійці 12-ї сотні» висловлювали погрози на адресу обласного голови правоохоронних органів.
Під час обшуку у затриманих були вилучені: бойова граната, травматична й пневматична зброя, боєприпаси, дерев’яні біти, муляжі автоматів Калашникова, холодну зброю.
Чи є цей епізод сигналом, що говорить про те, що президент Порошенко почав поступово позбавлятися від тих, з чиєю допомогою прийшов на свій нинішній пост, або ж це суто регіональні «розборки» з циклу «звичаї сучасної української політики»?
Якщо з часом затримання торкнуться бійців і інших «майданних сотень», то Порошенко для своєї «майданної гвардії» натиснув кнопку зливу.
Так само важко пояснити, що відбувається в Київраді з фракцією партії УДАР та хто так вміло підставляє Віталія Кличка? Не цілком зрозумілою є директива відповідним структурам перевіряти місцеві осередки партії Олега Ляшка, як і те від кого вона пішла? Хоча чітко ясно, хто забрав у ВО «Свобода» Генпрокуратуру – єдине «силове відомство», яке партія отримала, як компенсацію «за бойові заслуги» після Євромайдану. І з рештою, хто нацькував на Яценюка ВАСУ, щодо законності його прем’єрства? Хто цей, який закручує гайки?..
Чи не нагадує сьогодні це нам роки після 1924 у СРСР, ті самі, коли після смерті Леніна Сталін йшов до влади, поступово усуваючи колишніх «соратників по революційній боротьбі»?..
Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності