Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Змінюються правила рибальства, – Держрибагентство

Держрибагентство презентувало проєкт оновлених Правил любительського і спортивного рибальства, які не переглядалися з 1999 року і наразі не відповідають вимогам сьогодення.

Правила розробили з урахуванням норм Угоди про Асоціацію Україна – ЄС шляхом врахування кращих практик сталого управління та досвіду Європейських країн в частині норм вилову та застосування знарядь лову, – йдеться на сайті Держрибагентства.

Зокрема, проєкт передбачає такі зміни:

– збільшення норми добування (вилову) водних біоресурсів з 3 до 5 кг на одного рибалку за добу, а особин особливо цінних видів водних біоресурсів – 3 шт. у межах допустимого розміру;

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

– зменшення заборонених місць для любительського та спортивного рибальства;

– уточнення положення щодо застосування знарядь добування (вилову), збільшено кількість дозволених гачків, способів добування (вилову) тощо;

– збільшення мінімально дозволених розмірів водних біоресурсів для добування (вилову);

– уточнення умови здійснення підводного полювання та спортивних змагань.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У проєкт документу виключили багато морально застарілих норм і приведено дані Правила у відповідність до вимог законодавства, реалій сучасності та вдосконалено правове регулювання любительського, спортивного рибальства і підводного полювання.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Під час презентації Правил, були присутні основні представники любительських та спортивних риболовних організацій, а саме:

– Федерація риболовного спорту;

– риболовні клуби;

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

– громадські організації;

– риболовного туризму.

Проєкт документу підтримала переважна більшість учасників, а зауваження та пропозиції, які надійшли під час презентації будуть опрацьовані в найкоротші терміни.

Доопрацьований проєкт буде офіційно оприлюднений на вебсайті Держрибагентства.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності