Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Змогли по бурових вишках Бойка в морі, – зможемо і по Керченському мосту?

Збройні сили України завдали удару по бурових установках привласненого Росією “Чорноморнафтогазу”, які ще називають “вишками Бойка”. Сам лідер ОПЗЖ поки нічого з цього приводу не коментує.

Про це повідомляють “Крыминформ”, російський ставленик у Криму Сергій Аксьонов у Telegram, народний депутат Олексій Гончаренко у Telegram

“Сьогодні вранці ворог завдав удару по бурових платформах “Чорноморнафтогазу”. Перебуваю на зв’язку з колегами з Міноборони та ФСБ, працюємо над порятунком людей”, – пише Аксьонов.

“Наші ракетники курили не біля Зміїного, а курили біля вишок Бойка. Ракетний удар по вишках трішки завадив газовидобуванню в українському Чорному морі зі сторони росіян”, – пише у своєму Телеграмі екс-регіонал , а тепер вірний послідовник сивочолого гетьмана Петра Олексій Гончаренко.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами Аксьонова, є поранені і пропалі без вісти. Патрульні катери та авіація Міноборони РФ намагаються проводити рятувальні роботи.

За даними кримської колаборантки Ольги Ковітіді, внаслідок ракетного удару, три бурові платформи “Чорноморнафтогазу” на Одеському родовищі зазнали пошкоджень. Видобуток зараз припинено.

Цікаво, що сам лідер забороненої сьогодні остаточно 8 Апеляційним судом міста Львова партії ОПЗЖ Юрій Бойко нічого щодо вишок не коментує. Так само цікаво, якщо наші ЗСУ мають можливість вдарити по бурових установках в морі, то чи не вартує спробувати вдарити по Керчинському мосту?

Нагадаємо:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
  • У 2014 році Росія захопила обидві установки, коли був анексований Крим. При цьому вони залишалися на Одеському родовищі, яке знаходиться набагато ближче до материкової частини України, ніж до півострова. У грудні 2015 року РФ відвела “вишки Бойка” ближче до окупованого Криму.
  • 23 грудня 2015 року Печерський суд Києва задовольнив клопотання ГПУ про арешт “вишок Бойка” – бурових установок на чорноморському шельфі, за які сім років тому Україна переплатила 400 млн доларів.
  • У січні 2017 року український суд заарештував захоплені Росією бурові установки.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності