Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Знайдіть ветеринара, щоб приспав ту скотину – Орбана, – люди

На саміті лідерів Євросоюзу прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступив проти надання траншу допомоги Україні у розмірі 50 млрд євро.

Як повідомляє Reuters, це було перше обговорення на найвищому рівні в ЄС щодо збільшення довгострокового бюджету на 2021-2027 роки.

Зокрема, Орбан заявив, що Будапешт не підтримає збільшення допомоги Україні, якщо не побачить «дуже добре обґрунтованої пропозиції»: мовляв, та пропозиція, що є, його не переконує.

Новий глава уряду Словаччини Роберт Фіцо на зустрічі в Брюсселі теж висловив сумніви щодо надання нової фінансової підтримки Україні. Він посилався на «корупційні ризики».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Інші країни ЄС з Орбаном та Фіцо не погодилися, зазначає видання: президент Литви Гітанас Науседа сказав, що запропонованих 50 млрд євро для України буде навіть замало.

Нагадаємо, Орбан, в день вшанування жертв повстання 1956 року, порівняв членство Угорщини в ЄС із радянською окупацією. На що голова європейської дипломатії Жозеп Боррель відповів:

“Чесно кажучи, я не бачу жодної подібності між радянською окупацією Будапешта і тим, що відбувається у Берлямоні (штаб-квартира Єврокомісії). Я не бачив жодного танка там. Ніхто не зобов’язує Угорщину бути членом ЄС”. 

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності