Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

“Знайшли крайнього” відповідального за неадекватність тарифів ЖКГ…

Майже дві третини (64,9%) українців відчули підвищення тарифів на послуги ЖКГ у новому році, а за неадекватність тарифів вважають відповідальною переважно центральну владу. Такі результати соціологічного дослідження «Всеукраїнський омнібус», проведеного дослідницькою компанією «Active Group» у січні 2021 року.

Відповідаючи на запитання «Як особисто для вас змінились тарифи ЖКГ після Нового року?», третина респондентів (33,6%) сказали, що для них тарифи істотно зросли, ще майже стільки ж (31,3%) – що трохи зросли. Для 20,4% тарифи не змінились, для 3,2% – трохи зменшились, а для 0,7% – істотно знизились.

Також соціологи запропонували респондентам оцінити співвідношення ціна/якість щодо послуг ЖКГ. З’ясувалось, що майже для двох третин українців (64,9%) якість житлово-комунальних послуг є занадто низькою у порівнянні із їх ціною. 14,7% респондентів вважають, що якість цілком відповідає ціні, 0,2% сказали, що мають високу якість за помірну ціну. 20,3% опитаних не визначились із відповіддю.

Відповідальність за неадекватність тарифів ЖКГ майже половина українців (46,5%) покладає на центральну владу. 14,8% респондентів звинувачує постачальників ресурсів, 13,2% – місцеву владу, 8,0% – міжнародні структури. 5,2% опитаних сказали, що для них тарифи є адекватними, а 12,3% не визначились із відповіддю.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Повну презентацію із результатами дослідження можна завантажити за посиланням.

Дослідження проводилось компанією «Active Group» з 23 по 25 січня 2021 року методом CATI (телефонні інтерв’ю за чітко структурованою анкетою за допомогою інтелектуальних систем).

Географія: вся територія України за виключенням окупованих регіонів. Загалом опитано 1200 респондентів. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіоном України та типом населеного пункту (місто/село). Похибка при довірчій імовірності 0,95 не перевищує 2,9%.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності