Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Зняти санкції з телеканалів Медведчука вимагають “За майбутнє”, Партія угорців України, “Балогівці” і ОПЗЖ

Депутати Закарпатської облради від чотирьох фракцій звернулися до президента Володимира Зеленського з вимогою скасувати санкції до нардепа ОПЗЖ Тараса Козака, які призвели до припинення мовлення каналів “112 Україна”, “NewsOne” і ZIК.

Відповідне звернення депутатів Закарпатської обласної ради VIII скликання оприлюднило закарпатське видання pershiy.com.ua.

Дане звернення підписали представники 4 із 8 фракцій облради: “КМКС” Партії угорців України, партія “Опозиційна платформа – За життя”, “За майбутнє”, “Команда Андрія Балоги”.

Вони заявили, що закриття трьох національних телеканалів – це “прецедент, не бачений в Україні за всі роки незалежності”, через який мільйони українців сотні тисяч закарпатців “залишилися без доступу до об’єктивної, критичної інформації” про процеси в Україні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Автори звернення зазначили, що телеканали “112 Україна”, NewsOne і ZIK є українськими юридичними особами, а Тарас Козак – громадянином України, тому закон “Про санкції” на них не поширюється.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: Верховний суд відмовив Медведчуку у відкритті провадження…

Вони звинуватили президента у порушенні законодавства та цензурі, а накладення персональних санкцій на Тараса Козака назвали “репресіями та переслідуванням” за  політичними мотивами.

Підписанти з Закарпаття додали, що секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу говорив, що в основу санкцій лягли “припущення, які можуть не зовсім відповідати дійсності”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На їхню думку, “накладення санкцій на українські компанії і громадянина своєї ж країни перекреслило всі демократичні принципи”.

Ми категорично засуджуємо спроби розправи з політичними опонентами, намагання знищити опозицію в Україні, наступ на свободу слова, запровадження цензури, перешкоджання діяльності незалежних засобів масової інформації.

Звертаємося до Вас, пане президенте, з вимогою скасувати указ “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.

Ми вимагаємо припинити політично мотивовані переслідування і відмовитись від практики придушення голосу опозиції”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності