Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Зняття Клюєва з виборів було вигідним Льовочкіну?

Центральна виборча комісія (ЦВК) скасувала реєстрацію екс-глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Клюєва кандидатом на виборах до Верховної Ради України. Рішення прийнято засіданні ЦВК 3 червня.

За зняття Клюєва з реєстрації одноголосно проголосували всі члени ЦВК.

Зазначимо, Служба безпеки України, Міністерство внутрішніх справ і Генеральна прокуратура України передали в ЦВК документи про перебування Клюєва и Шарія в Україні.

В СБУ повідомили, що Клюєв виїхав з України в 2014 році. Колишній глава АП знаходиться в розшуку в Україні, місце перебування його в іншій країні не встановлено. Крім того, місцем його реєстрації зазначено село Шульгіно, яке знаходиться в РФ. Таким чином, Клюєв з 2014 року не перебував на території України, офіційні пункти пропуску в країні не перетинав.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

2 липня за рішенням Суду ЦВК зареєструвала Клюєва як кандидата на вибори в Раду. У зв’язку з цим відбулася акція протесту в столиці на Майдані Незалежності. Близько двох тисяч людей вимагали від ЦВК скасувати це рішення. А в ЗМІ відразу з’явилися числені публікації в котрих Клюєва одноособово почали звинувачувати в злочинах проти Євромайдану.6cc7df60cb8914de7b7a72fbd50eb512_771x517

В політичних колах подейкують, що реєстрація Клюєва кандидатом до ВР була б невигідною іншій колись наближеній особі до президента-утікача Януковича – Сергію Льовочкіну, який сьогодні займає притаманну йому роль “сірого кардинала” у політсилі Медведчука, Рабіновича та Бойка. Ймовірною причиною цього називають слова Клюєва, який наче б то сказав, що ніколи не вибачить Льовочкіну його ролі в організації студентського Євромайдану, а потім його розгону силовиками із послідуючими за цим наслідками…

Служба безпеки України розпочала перевірку за запитом голови Верховної ради України Андрія Парубія про перебування Клюєва на території України протягом останніх п’яти років.

Додамо, раніше Генеральна прокуратура України направила додаткову інформацію щодо Клюєва. Також міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков направив Центральної виборчої комісії роз’яснення, в якому вказав терміни перебування на території держави Клюєва.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності