Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

ЗСУ знищили логістичну базу і техніку окупантів в Луганську: що відомо

Днями російські ЗМІ повідомили, що в окупованому Луганську пролунали кілька вибухів. За повідомленням ТАСС, ЗСУ випустили по південно-західній частині Луганська, попередньо дві ракети Storm Shadow. Повідомлялося, що над містом здіймаються клуби диму. За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ “Права Справа”, ракетний удар було нанесено по місця[розташування військової техніки бойовиків на територіях промислових баз, що розташовані за адресою: пров. Краснодонський.

Варто зазначити, що ще у жовтні 2015 аналітичний відділ “Права Справа” оприлюднив інформацію про місце розташування військової техніки проросійських терористів і окупантів на територіях промислових баз у Луганську.

Примітно, що після оприлюднення інформації аналітичного відділу ГІ “Права Справа” 7 листопада на Youtube-каналі бойовиків “Юго-ВОСТОК информационно-аналитическое агентство” було опубліковане відео: “НМ ЛНР. Отдельный Батальон Материального Обеспечения”.

У коментарі до відео повідомлялось про те, що “для успішного ведення бойових дій і виконання поставлених бойових завдань, в “Народній Міліції ЛНР” був створений Окремий Батальйон матеріального забезпечення”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На відео бойовиків можна було побачити територію в районі промислових баз у пров. Краснодонський, на якій розміщувалася військова техніка терористів.

Це був не перший випадок, коли окупанти були вимушені підтвердити наявність живої сили і техніки в тому чи іншому місці їхнього базування після оприлюднення відповідної оперативної інформації аналітичного відділу ГІ “Права Справа”.

Так, наприклад, 1 жовтня 2015 року аналітичний відділ ГІ “Права Справа” надав на загал інформацію про те, що в окупованому Луганську зафіксована активізація руху живої сили та техніки росіян на базі “Транспеле”. Вже 3 жовтня у штабі “народної міліції ЛНР” повідомили про те, що зараз відбувається відведення танків з територій, прилеглих до Луганська: “Зокрема, йдеться про район колишньої бази компанії “Транспеле”.

Менше з тим, 22 червня 2020 року аналітики “Права Справа” оприлюднюють інформацію, що російська федерація продовжує перекидати окремі підрозділи ЗС РФ і військову техніку на територію окупованих районів Донбасу в обхід офіційних пунктів пропуску. Подібна тактика росіян не є новою. Робиться це для того, щоб унеможливити фіксацію подібних фактів з боку СММ ОБСЄ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Утім, попри всі заходи російської сторони щодо мінімізації витоку інформації, 6 червня у щоденному звіті ОБСЄ знайшла підтвердження інформація “Права Справа” про передислокацію окремих підрозділів ЗС РФ з боку РФ до тимчасово окупованої території Луганської області.

Спираючись на початкові дані, зазначені у звіті ОБСЄ, українській стороні вдається визначити точні координати прибуття вантажівок у Луганськ: 48.538979, 39.325941. У ЗМІ повідомляється, що ця територія давно використовується російськими окупаційними військами в якості бази для окремого батальйону матеріального забезпечення 2-го Армійського Корпусу “ЛНР”.

22 лютого 2021 року “Права Справа” інформує про те, що до окупованого Луганська з території Російської Федерації зайшла колона важкої техніки. Під час її пересування в низці районів Луганської області повністю зник стільниковий зв’язок.

За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ “Права справа”, з 15-го по 17 лютого в ОРДЛО відбулася планова ротація регулярних підрозділів ЗС РФ, а також передислокація автомобільної техніки з Росії на територію України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Розвантаження техніки з цієї колони відбулося за адресою; м. Луганськ, пров. Краснодонський, де базується окремий батальйон матеріально-технічного забезпечення 2-го армійського корпусу “ЛНР”.

СММ ОБСЄ також підтвердила цю інформацію.

Координати бази були передані аналітичним відділом ГІ “Права Справа” представникам розвідтовариства.

Наразі одним з місць дислокації важкої бронетехніки противника в окупованому Луганську є база “Транспеле” ТОВ “Лаа-Транс”. Крім того, наявність важкої бронетехніки бойовиків зафіксовано на території АТП 10927 за адресою: м. Луганськ, вул. Оборонна, 101-а. На території АТП створено базу для капітального ремонту пошкодженої бронетехніки бойовиків.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Варто зауважити, що ворог навмисно розміщує особовий склад, військову інфраструктуру і техніку в місцях масового скупчення цивільного населення, використовуючи їх як живий щит, тим самим виключаючи відкриття відплатного вогню з боку ЗСУ.

Збройні сили України дають відсіч ворогу! Ми – під надійним захистом наших військових. Зберігаємо спокій і віримо в ЗСУ!

І головне – віримо в нашу перемогу!

Спеціально для Центру громадської аналітики “Вежа”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності