Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Зустріч Порошенка з Феофілом не відбулася, натомість підписано угоду про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем

Сьогодні, 22 січня, вірні Української Православної Цекрви під час паломництва до Єрусалиму відвідали Блаженнішого Феофіла III, Патріарха Єрусалимського і всієї Палестини. Делегацію очолив єпископ Арцизький Віктор, вікарій Одеської єпархії.

Про це повідомляє інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.WhatsApp_Image_2019-01-22_at_14.13.12-1-640x394

У своєму повчальному слові для паломників з України Святіший Патріарх Феофіл III зазначив, що особливо молиться про мир в Україні і передав своє первосвятительське благословення вірним чадам канонічної Української Православної Церкви.

З благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела священнослужителі та віруючі єпархії здійснили паломництво на Святу Землю, де вклонилися стародавнім святиням Палестини та Єрусалима.

Нагадаємо, що вчора, 21 січня, за повідомленням ТСН запланована в Ізраїлі зустріч Патріарха Феофіла ІІІ з президентом України Петром Порошенко не відбулася. Гостей зустрів фактичний заступник предстоятеля – генеральний секретар Єрусалимського патріархату архієпископ Аристарх. ЗМІ також повідомило, що предстоятеля Єрусалимського патріархату госпіталізували напередодні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Не зважаючи на те, що зустріч Порошенка з Феофілом не відбулася, перший віце-прем’єр-міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів і міністр економіки Держави Ізраїль Елі Коен успішно підписали угоду про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем.

Як повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку, угода про вільну торгівлю – це нові можливості для українських експортерів. За його словами, з моменту набуття чинності угоди будуть скасовані ввізні мита для близько 80% українських промислових товарів. Також завдяки скасуванню близько 70% ввізних мит на ізраїльську промислову продукцію стане можливим високотехнологічний інвестиційний імпорт.

Слід зазначити, за підсумками 2016 року Україна експортувала в Ізраїль товарів на $488,5 млн, а в 2017 році – вже $604,6 млн. За 11 місяців 2018 року експорт до Ізраїлю перевищив $535 млн. При цьому імпорт ізраїльських товарів за 11 місяців 2018 -го – всього $186 млн.

В цей же час греки визнали “неканонічним” нинішнього голову МПЦ в Україні Онуфрія, адже він порушив правило, за яким був зобов’язаний поминати за богослужінням Вселенського патріарха.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

З точки зору церковного права відмова від поминання на літургії імені константинопольського патріарха – це серйозне порушення, через котре порушник втрачає канонічне право бути главою митрополії і підлягає церковному суду.

 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності