Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Звідки голова Чернігівської ОДА могла знати, що заступник – хабарник. Він хіба ділився?..

Заступника голови Чернігівської ОДА Олександра Савченка затримали на хабарі в 160 тисяч доларів (інформацію з брифінгу голови-“борця із корупцією” читайте нижче).

Затримання відбувалося в самому центрі Чернігова біля Красної площі.

На сайті Державного бюро розслідувань з’явилась інформація, що 1 червня в Києві було затримано заступника Голови Чернігівської обласної державної адміністрації та його спільника, який представлявся керівником майнового комплексу Державного комерційного підприємства «Готель «Слов’янський».

Однак як можна побачити з фото на тому ж таки сайті ДБР, Олександр Савченко в цей час знаходився у себе на дачі і не міг отримувати вищезазначені кошти.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.


Фото: ДБР

Крім того, зазначається, що за попередньою інформацією, громадянин України, який представився керівником готелю, за «винагороду» у 160 тис доларів США гарантував перемогу учаснику відкритих торгів з продажу цього ж готельного комплексу. Та знову ж таки, відкриті торги відбувають прозоро і будь яке втручання тут неможливе.

Олександр Савченко має дві вищі освіти: у 2003 році закінчив Сумський національний аграрний університет за фахом менеджер-економіст, у 2018 році в цьому ж навчальному закладі здобув освітній рівень магістра за спеціальністю «екологія».

Перше місце роботи — головне управління агропромислового розвитку Чернігівської ОДА.

У 2006-2008 роках – провідний спеціаліст, головний спеціаліст Чернігівського регіонального відділення Аграрного фонду.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У 2008 році повернувся до головного управління агропромислового розвитку ОДА, де спочатку працював головним спеціалістом, з 2009 по 2013 рік – заступником начальника головного управління.

У 2013-2014 роках обіймав посаду заступника директора Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації.

У 2014-2015 роках – очолював Департамент агропромислового розвитку.

9 січня 2020 року його призначили заступником голови Чернігівської ОДА при голові ОДА Андрію Прокопенку.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Залишився на посаді і при новій голові Чернігівської ОДА Анні Коваленко, ЯКА ПРОВЕЛА БРИФІНГ З ПРИВОДУ ЗАТРИМАННЯ “СВОГО” ЗАСТУПНИКА:

Боротьбу з корупцією голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко називає одним із пріоритетних напрямів своєї роботи на займаній посаді. Адже, на її переконання, неможливо побудувати сучасне цивілізоване суспільство, не видаливши соціальні «бур’яни». Тому облдержадміністрація тісно взаємодіє із правоохоронними органами у сфері виявлення та нейтралізації проявів корупції на всіх ланках. На цьому наголосила голова ОДА сьогодні під час брифінгу, коментуючи ситуацію із затримання одного з посадовців Чернігівської ОДА за підозрою у шахрайстві.

Анна Коваленко повідомила, що напередодні «на гарячому» затримали заступника голови Чернігівської ОДА. Так за процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито двох осіб, які шахрайським шляхом намагалися заволодіти грошовими коштами громадянина (ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України). За даними слідства, заступник голови Чернігівської облдержадміністрації, залучивши посередника, намагався отримати 160 тисяч доларів від громадянина, який виявив бажання приватизувати готельний комплекс на території Чернігівської області. За цю суму посадовець обіцяв громадянину забезпечити безперешкодне визначення його переможцем торгів з придбання комплексу та подальше підписання відповідних документів для оформлення права власності на об’єкт нерухомого майна.

— Правоохоронці затримали посадовця і посередника під час отримання всієї суми грошових коштів. Нині тривають слідчі дії. Затриманим повідомлено про підозру, вирішується питання про обрання запобіжних заходів. Наполягатиму на швидкому і прозорому розслідуванні даного інциденту, — зауважила Анна Коваленко і додала, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, за оперативного супроводу Управління оперативних розробок територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві.

— Після того, як я очолила Чернігівську ОДА, наша область стала лідером у сфері боротьби з корупцією. Правоохоронці клали «обличчям в асфальт» чиновників самого різного рівня: від селищного голови до мера і керівника райдержадміністрації, — підкреслила Анна Коваленко.


Затримання Савченко, фото В.Назаренка

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності