Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Звільнили вихователів, – нема чого українським дітям “Катюшу” і Моргенштерна крутити

У дитячому таборі “Чайка” в селі Головчинці Хмельницької області працівники під час освітньо-виховного процесу вмикали дітям російських виконавців та радянські пісні. Врешті-решт, після скарг чотирьох працівників закладу звільнили.

Про це повідомила директорка міського департаменту освіти і науки Хмельницької міськради Надія Балабуст.

Уперше про російську музику, яка лунала з території табору, розповіла Леся Іванченко у ФБ. Жінка працює у таборі в РЦ “Берег надії”, який має спільну територію з “Чайкою”. 11 серпня вона опублікувала відео, на якому чутно, що з табору лунає “День победы”.

“Якщо ви думаєте, що це “парад перемоги” десь у Росії, то це готуються до чергової активності в таборі “Чайка”, ㅡ каже жінка.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Вона розповіла, що працівники табору тиждень намагалися порозумітися з працівниками “Чайки” та просили не вмикати Басту, Моргенштерна й інших російських виконавців, не проводити дискотеки під вікнами закладу допізна тощо.

“А потім ми почули “Катюшу”, “День победы” і спробували з’ясувати, що взагалі відбувається. У відповідь на розмову прибули дві дами, прізвищ ми не знаємо. І тоді ми дізналися, що наша програма націоналістична, а в них діти “не такі”, що то діти просять “ставити” пісні заборонених виконавців, “а ви що, не святкуєте дєнь пабєди?” та “ви відпочиваєте — і нам та нашим дітям відпочивати не заважайте”. І ще багато-багато чого” ㅡ розповіла Іванченко.

Директор табору “Чайка” Антон Белінський розповів журналістам, що в закладі мала бути постановка “Повернення солдата додому” про події Другої світової війни, тому нібито й використали пісню “День победы”.

Але всі відео, всі постановки, які готують діти, перевіряються нашим культорганізатором, старшим вихователем. І якщо ця пісня чи постановка не відповідають так званим нормам, то ця сценка скасовується, замінюється пісня чи вся постановка. Можу відповідально заявити, що Моргенштерна я заборонив ще на першій зміні, коли почув, що його вмикали на дискотеці. А “Катюші” я тут, скільки працюю, жодного разу не чув», ㅡ сказав він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Наразі з табору звільнили чотирьох працівників, зокрема старшого вихователя, педагога-організатора та діджея.

Леся Іванченко зі свого боку каже, що звільнення працівників не було її метою: “Ми лише наполягали на дотриманні законів України”.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності