Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Звільнився сам, чи його “пішли”, – Арестович більше не радник Єрмака

Олексій Арестович звільнився з посади позаштатного радника глави Офісу президента Андрія Єрмака та речника української делегації Тристоронньої контактної групи.
Про це він сказав в інтерв’ю одному з телеканалів.

Арестович розповів, що звільнився за власним бажанням через «особисті причини». Відтак він зазначив, що на наступній зустрічі ТКГ щодо Донбасу вже присутній не буде.

Арестович працював в українській делегації Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі з 28 жовтня 2020 року. Водночас радником Єрмака він став 1 грудня того ж року.

Нагадаємо: Арестович народився в Грузії. Освіту здобув в Одеському інституті сухопутних військ (нині — Військова академія Одеси). Із 1999 по 2005 рік працював у Головному управлінні розвідки, яке тоді очолював нинішній голова партії «Сила і Честь» Ігор Смешко.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Після цього вивчав психологію й теологію, працював актором театру й кіно. Має звання майора запасу. Після 2014 року Арестович часто коментує в українських ЗМІ військові теми, зокрема війну на Донбасі, а також дописує про них у себе на Facebook.

Упродовж своєї роботи на посаді речника Арестович регулярно неодноразово коментував розповідав про роботу ТКГ українським ЗМІ. Наприклад, нещодавно він наголошував, що українська сторона не визнаватиме вакцину «Спутник V» в обмін на відкриття бойовиками КПВВ на Донбасі, як це пропонувала Росія.

У вересні 2021 року Арестович зазначав, що якщо США нададуть Україні дві установки систем протиракетної оборони «Залізний купол», то щонайменше одну з них можна залучити для захисту Маріуполя від ракет бойовиків.

Однак деколи заяви Арестовича виходили за межі діяльності ТКГ. Наприклад, у липні 2021-го він заявив, що Україна переорієнтує свої інтереси на схід, якщо в ЄС та США продовжать «практику здачі українських інтересів». Водночас в МЗС України відповіли, що таких планів держава не має.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А ще Арестович у грубій формі відмовлявся спілкуватися українською та казав, що змінив би назву держави на «Русь-Україна», щоб відібрати бренд «руських» у Російської Федерації.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності