Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ЗВІТ, ЩО НАГАДУВАВ ВИБОРЧУ АГІТАЦІЮ

Цієї неділі, 11 січня, в Івано-Франківську відбувся традиційний звіт найбільшої фракції у міській раді – ВО «Свобода», яка маючи там понад 50% голосів фактично керує містом останні чотири роки.

На дійство, яке вже багато хто з мешканців міста назвав «черговою показухою» в основному зібралися симпатики та члени партії. Як і в минулі роки у фойє Обласної філармонії, де відбувалася зустріч, був виставлені стенди узагальненої інформації про успіхи партії в міській раді і жодного слова про провали та поразки (точніше, те, що обіцяли виборцям ще напередодні виборів у 2010 р., але так і не виконали), яких, мабуть, набереться більше ніж «перемог».

Традиційно присутнім у залі продемонстрували і відео звіт, який чомусь сильно нагадував рекламний передвиборчий ролик. І воно не дивно, адже місцеві вибори не за горами. А тому усе, що сьогодні роблять представники цієї партії і нагадує початок передвиборчої рекламної кампанії. Адже, зрозуміло, що після нищівної поразки на останніх парламентських виборах, які з політСили перетворили її на звичайну регіональну провінційну партію, ВО «Свобода» не може дозволити собі програти і місцеві вибори.

Перед глядачами виступили заступник партії ВО «Свобода» з ідеологічних питань і екс-віце-прем’єр найбезпораднішого уряду за всі роки незалежності Олександр Сич, екс-нардеп Руслан Марцінків більш відомий як «людина-молот» чи «людина-мегафон», ексцентричний діючий секретар міської ради Микола Вітенко і депутат міськради, екс-боєць «Айдару» Андрій Грималюк.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Свободівці наголосили, що основними здобутками «Свободи» у 2014 є небачені темпи ремонту доріг в місті та, мабуть, забули зазначити, що ці ремонти велися і ведуться бюджетним коштом, а отже не є виключною заслугою однієї партії, а усієї міськради в цілому. Хоча, про це не сказано і на десятках біг-бордів, розміщених по усьому місту, на яких ВО «Свобода» теж «перетягує ковдру заслуг» виключно на себе. Та хіба хтось рахує вартість цих рекламних щитів, що уже кілька місяців набридають містянам? Хіба хтось подумав про те, що ці кошти могли б краще допомогти бійцям того ж самого батальйону «Айдар»?

А ось про те кому насправді належить асфальтний завод, з допомогою котрого «вони закатали місто», як не розповіли чиїм є і завод, де виробляється бруківка, якою сьогодні обкладають усе місто, свободівці на своєму звіті чомусь не згадали…
Проте також виключно собі в заслуги приписали свободівці на звіті і розширення мережі дошкільної освіти в місті та енергоощадні програми. Після чого склалося таке враження, ніби у міськраді окрім них нікого не існує. Нема мера чи депутатів інших фракцій та партій, а якщо і є, то, мабуть, нічого не роблять, а лиш «штани протирають».
Цікавим і не зрозумілим видався перед присутніми виступ пароха села Криворівня з далекої Верховинщини отеця Івана Рибарука, який зізнався, що приїхав до Івано-Франківська, оскільки «стежить за життям обласного центру та командою «Свободи», бо знайомий з її представниками понад 20 років».

Ось тільки парох, мабуть, забув, а можливо й не знає, що ВО «Свобода» заснована була тільки у 2004 році (до цього була СНПУ, ветеранів котрої ані в обласній, ані в міській партії фактично не залишилося), а більшість нинішніх членів партії прийшли до неї в період з кін. 2006 р. – поч. 2010 р..

«Це є нова генерація, для мене особисто це зразок того, якою може бути міська влада. Без сумніву, сьогодні міська влада Франківська є найкращою в Україні. І по відкритості, і по тій роботі, яку проводить. Відношенням до дітей, доріг та пам’яті, ким ми є», – зазначив отець Рибарук, який, як виявляється, є фаховим спеціалістом з питань міських рад цілої України.
Вразив також і виступ Олександра Сича, який зазначив, що «був п’ятою людиною в державі», але сьогодні не претендує на жодну посаду і тому може говорити відверто. В своїй промові екс-чиновник зосередився уже на традиційній для нього і партії загалом критиці місцевих ЗМІ. Бо на його думку, вони упереджено висвітлюють діяльність «свободівців». Сич згадав особисті образи на прикарпатські ЗМІ, зокрема й скандальний випадок часів свого віце-прем’єрства: коли під час наради з медиками він зверхньо погрожував вийти на перекур. Тому Олександр Сич закликав присутніх не довіряти місцевим ЗМІ, а слухати депутатів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності