Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

Антикарантинний погром на могилі рабина Нахмана в Умані (відео)

У мережі поширили відео, як брацлавські хасиди зруйнували огорожі біля могили рабина Нахмана в Умані, які було встановлено заради дотримання соціальної дистанції між відвідувачами, передбаченої в умовах COVID-карантину та пандемії в Україні та Ізраїлі.

На кадрах видно, як паломники розхитують із метою виламати залізні конструкції, розміщені місцевою владою, щоб мінімізувати наслідки поширення коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Секретаріат брацлавських хасидів вже відреагував заявою, засудивши подію. Там зазначили, що такі дії жодною мірою “не відображають відношення брацлавського руху до законів України”.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ганебне видовище з заподіянням прямого збитку”, – заявили там, пообіцявши провести з порушниками порядку роз’яснювальну роботу.

 

В Об’єднаній єврейській громаді України додали, що фонд Рабі Нахмана є єдиною офіційною стороною в Україні, яка представляє інтереси брацлавських хасидів.

Тож, після регулярних щорічних бешкетів іноземних туристів-паломників в Умані, а зараз погрому, влаштованого брацлавськими хасидами на могилі їхнього святого, яке рішення прийме уряд Зеленського-Шмигаля щодо прохання Ізраїлю дозволити перепоховати прах цадіка Нахмана в Єрусалипі, залишається тільки гадати…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності