Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

Хасиди на Українсько-Білоруському кордоні і бойкот магазинів в Умані (фото)

В Умані деякі магазини відмовляються обслуговувати паломників-хасидів.

Власники торгових точок вивішують спеціальні оголошення, в якому пишуть про це. Один з членів громади брацлавських хасидів в Умані  Хаїм Хазін опублікував на своїй сторінці в  Facebook  фотографію дискримінує таблички щодо брацлавських хасидів. “Хасиди не обслуговується! “COVID-19” “, -написано на табличці.

Також цей напис продубльовано на табличці на івриті ( “Хасидам вхід заборонений”). В Умані магазини відмовляються обслуговувати хасидів (фото: facebook.com/HAZINHAIM).

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами автора поста, табличку виявили ще вранці 11 вересня біля входу в магазин на вулиці Тищика. При цьому в багатьох інших магазинах, хоча і немає таблички, вже теж не пускають хасидів-паломників.

Хаїм Хазін зазначив, що до сьогоднішнього дня такого ставлення до хасидам не було ніколи.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

А з Українсько-Білоруського кордону на “Новій Гуті” ІА ГомельЧП повідомляє, що у цей час тут, за різними підрахунками, назбиралося від кількасот до півтори тисячі хасидів, які намагаються попасти до української Умані через Білорусь, адже начебто Ізраїль через карантин скасував авіаперевезення хасидів до України.  Також, начебто, українські прикордонники стали зі щитами на шляху потенційної загрози…

Але, як повідомляє Ігар Тышкевіч:

Есть ещё одна пикантная деталь: в Гомельской области не завершена демаркация границы. Там леса, люди ходят, тропки знают.
Есть спрос. Может появиться предложение…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За наявною інформацією від української сторони, 14 вересня з 20.00 призупинено пропуск громадян та транспортних засобів на в’їзд в Україну в пункті пропуску “Нові Яриловичі” (з білоруської сторони пункт пропуску “Нова Гута”). Про це повідомляє білоруська БЕЛТА з посиланням на Держприкордонкомітет.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності