Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

26 ОБЛГАЗІВ Фірташа “націоналізовано” судом за клопотанням ДБР

За клопотанням ДБР слідчий суддя Печерського суду Києва передав в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) арештовані приватні корпоративні права на 26 обласних та міських операторів газорозподільчих систем.

Йдеться про 26 регіональних операторів газорозподільчих систем, зокрема РГК “Львівгаз”, “Івано-Франківськгаз”, “Тисменицягаз”.  на Прикарпатті та інші по решті областей Україні.

Відтепер держава контролюватиме постачання споживачам природного газу, повідомляє ДБР.

“Це є надважливим питанням національної безпеки, особливо в умовах російської агресії. У червні минулого року Державне бюро розслідувань викрило масштабну схему безоплатної передачі Міністерством енергетики та вугільної промисловості України газорозподільних систем у користування приватним операторам. Багаторічна протиправна діяльність завдала державі збитків на суму 1,488 млрд гривень. Досудове розслідування триває. Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора”, – кажуть в ДБР.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності