Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

“ПОЛЬСЬКА” МАФІЯ і іноземні компанії, що захочуть заробити на відбудові України

Польський менеджер-рокер Войцех Бальчун, який при президенстві Петра Порошенка встиг пропрацювати трохи більше року головою «Укрзалізниці», тепер буде консультувати компанії, які матимуть бажання взяти участь у відновленні зруйнованої української інфраструктури.
На згадку про Україну він має свою долю з видобутку бурштину у Рівненській області.
У 2016 році за результатами конкурсу Бальчуна було відібрано та призначено постановою Кабінету міністрів на посаду голови ПАТ «Укрзалізниця» та визначено йому заробітну плату у розмірі 463 тисячі гривень.
Це була друга за розміром на той час заробітна плата в Україні, – більше Бальчуна тоді заробляв лише голова правління «Укранафти» Марк Роллінз.
За рік своєї роботи в Україні Войцех Бальчун так і не зміг представити план розвитку української залізниці.
Ба більше, він постійно жалівся на складні умови роботи.
А оскільки він також є фронтменом та гітаристом польського рок-гурту Chemia, то регулярно перебував на гастролях.
Про його діяльність можна судити з призначень на ключові посади в «Укрзалізниці» осіб, які відверто лобіювали інтереси московії, збитків понад 10 мільйонів доларів – і то лише один з десятків випадків «розбазарювання» державного підприємства, задокументованих правоохоронцями.
Окрім цього, за каденції Бальчуна на підтримку своїх підрозділів на окупованих територіях було витрачено 680 мільйонів гривень з бюджету компанії – «Укрзалізниця» тоді фінансувало всі перевезення в ОРДЛО, включно з тими, які використовувалися окупаційною адміністрацією для перевезення військових вантажів…
Не здивуюся, як після війни всі ці бальчуни, яреськи, супруни, абрамявічуси та інша соросівська когорта полізе «відновлювати» Україну.

Loading

Реклама
Реклама

Популярне за тиждень

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності