Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

“ПОЛЬСЬКА” МАФІЯ і іноземні компанії, що захочуть заробити на відбудові України

Польський менеджер-рокер Войцех Бальчун, який при президенстві Петра Порошенка встиг пропрацювати трохи більше року головою «Укрзалізниці», тепер буде консультувати компанії, які матимуть бажання взяти участь у відновленні зруйнованої української інфраструктури.
На згадку про Україну він має свою долю з видобутку бурштину у Рівненській області.
У 2016 році за результатами конкурсу Бальчуна було відібрано та призначено постановою Кабінету міністрів на посаду голови ПАТ «Укрзалізниця» та визначено йому заробітну плату у розмірі 463 тисячі гривень.
Це була друга за розміром на той час заробітна плата в Україні, – більше Бальчуна тоді заробляв лише голова правління «Укранафти» Марк Роллінз.
За рік своєї роботи в Україні Войцех Бальчун так і не зміг представити план розвитку української залізниці.
Ба більше, він постійно жалівся на складні умови роботи.
А оскільки він також є фронтменом та гітаристом польського рок-гурту Chemia, то регулярно перебував на гастролях.
Про його діяльність можна судити з призначень на ключові посади в «Укрзалізниці» осіб, які відверто лобіювали інтереси московії, збитків понад 10 мільйонів доларів – і то лише один з десятків випадків «розбазарювання» державного підприємства, задокументованих правоохоронцями.
Окрім цього, за каденції Бальчуна на підтримку своїх підрозділів на окупованих територіях було витрачено 680 мільйонів гривень з бюджету компанії – «Укрзалізниця» тоді фінансувало всі перевезення в ОРДЛО, включно з тими, які використовувалися окупаційною адміністрацією для перевезення військових вантажів…
Не здивуюся, як після війни всі ці бальчуни, яреськи, супруни, абрамявічуси та інша соросівська когорта полізе «відновлювати» Україну.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності