Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Активісти-грантоїди з донорським фінансуванням отримали БРОНЬ від Уряду…

Виконавці проектів міжнародної технічної допомоги, міжнародні та українські неурядові організації, які реалізують гуманітарні проекти за кошти міжнародних партнерів, так звані у народі “соросята” та інші, віднесені до тих, що мають право на бронювання. Про це повідомляє «Судово-юридична газета».
Отож, активісти, які працюють у проектах, що мають донорське фінансування, отримали право бути заброньованими. Відповідні зміни передбачив Уряд.

Кабмін постановою від 27 січня №76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобовʼязаних на період мобілізації та на воєнний час» затвердив Порядок бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану і Порядок та критерії визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Зокрема відповідно до нової постанови до критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період підприємств тепер належать:

  • представництва донорських установ,
  • виконавці проектів міжнародної технічної допомоги,
  • представництва міжнародних організацій,
  • міжнародні та українські неурядові організації, які реалізують гуманітарні проекти за кошти міжнародних партнерів, згідно з переліком, затвердженим МЗС або Секретаріатом Кабінету Міністрів України.

Спеціалізовані установи ООН, закордонні дипломатичні установи в Україні, представництва донорських установ, виконавці проектів міжнародної технічної допомоги, представництва міжнародних організацій, міжнародні та українські неурядові організації, які реалізують гуманітарні проекти за кошти міжнародних партнерів, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, подають список до Секретаріату Кабінету Міністрів України або МЗС.

Слід зазначити, що попередня постанова Кабміну від 3 березня 2022 р. № 194 «Деякі питання бронювання військовозобов’язаних в умовах правового режиму воєнного стану» не регулювала питання бронювання працівників громадських організацій.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності