В Американському інституті вивчення війни (ISW) оновили карту бойових дій з урахуванням ситуації в Балаклії на Харківщині. У Генштабі ЗСУ ще не підтвердили контрнаступ за цим напрямком, проте вчора окупанти почали повідомляти в Telegram-каналах, що там вони терплять великі невдачі.

Оновлена карта з’явилася на сайті ISW.

Так, в Інституті вважають, що захисники України вже змогли взяти під контроль селище Вербівка, яке розташовується поруч з Балаклією. Крім цього, ЗСУ нібито вибили рашистів з південно-західного району самого міста.

Деталей контрнаступу захисників України в ISW не повідомляють. При цьому окупанти вже “завили” про успіхи ЗСУ і навіть заговорили про те, що українські військові нібито вийшли на трасу Балаклія – Куп’янськ. У Генштабі цю інформацію, як і дані про ситуацію в Балаклії, поки що не підтвердили.

Водночас ЗСУ знищили баржу з окупантами в районі Голої Пристані.Так окупанти намагались перевести свій особовий склад та військову техніку. Про це повідомляє ОК “Південь”

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами відпрацьовано вогневе ураження районів зосередження живої сили, озброєння, військової техніки ворога та пунктів управління. При спробі ворога налагодити альтернативну переправу в районі Голої Пристані, знищено баржу з окупантами та бойовою технікою на борту. Вогневий контроль Каховського мосту не дозволяє ворогу провести ремонтні роботи”, – йдеться у повідомленні.

Також в ОК “Південь” підтвердили знищення ворожого складу боєприпасів у Бериславському районі Херсонщини. Підтверджені втрати окупантів – 30 загарбників та дві БМП.

Нагадаємо, окупанти посилили “контрдиверсійні” заходи на півдні – шукають партизан.

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.