Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Анархія “регіональної мови” на Закарпатті офіційно скасована

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь отримав підтвердження від Закарпатської обласної прокуратури щодо скасування дотепер чинних протиправних рішень окремих обласних та місцевих рад про функціонування регіональних мов.

Зокрема, згідно з “рішенням Берегівської районної ради №40 від 29.12.2020, втратили чинність рішення щодо регіональної мови Берегівської та Виноградівської районних рад”.

Тобто усі рішення органів місцевого самоврядування про функціонування регіональних мов на території Закарпатської області скасовано”, – наголошується у листі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: UNICEF за американські гроші навчає ромів угорських пісень на Закарпатті

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Перед цим, 22 грудня 2020 року, Солотвинська селищна рада Закарпатської області скасувала рішення Нижньоапшанської сільської ради від 14 серпня 2012-го Про визнання румунської мови регіональною мовою.

Аналогічне рішення щодо скасування регіональної мови ухвалила також Старобільська міськрада.

Ще у 2012 році Закарпатська облрада визнала особливий статус угорської, румунської та русинської мов.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності