Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Андерса Брейвіка несправедливо покарано

Андерса Брейвіка оштрафували на 37 євро за самовільний відхід з в’язниці на термін понад дозволених 18 годин на добу.

За словами глави виправної установи, 28 квітня Брейвік самовільно пішов з в’язниці, не попередивши наглядачів, і перебував за її межами більше дозволеного терміну – 18 годин на добу. Як з’ясувалося пізніше, Брейвік виступав на з’їзді своєї націоналістичної партії в Осло, а по шляху назад потрапив в автодорожній корок.

Читайте також:   У Савченко “загострення “геніальності” ?

“Закон суворий але це закон. Спочатку ми закривали на це очі, але коли він поїхав проводити з’їзд своєї правої партії і запізнився з поверненням, нам довелося хоч якось реагувати. Андерс непоганий хлопець, але нас пригнічує його недисциплінованість і неповагу до призначеного судом покарання. Нехай цей штраф послужить йому уроком », – сказав начальник в’язниці, не усвідомлюючи, що прихильники Брейвіка можуть розцінити таке покарання, як несправедливе: хіба він винен, що застряг у корку?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Довідка: 

22 липня 2011 стався подвійний терористичний акт в Норвегії. Спочатку пролунав вибух у центрі норвезької столиці Осло біля резиденції прем’єр-міністра, тут було вбито сім осіб, два десятки поранено. Дві години по тому Андерс Брейвік влаштував бійню у молодіжному таборі Робітничої партії на острові Утойя, застреливши 68 осіб. Свідки нападу на острові Утойя розповідають про «жахливу картину», як високий блондин, одягнений у поліцейську форму, попросив людей зібратися в одному місці і почав розстрілювати.

Поліції знадобилися 45 хвилин, щоби дістатися острова, та ще стільки ж, щоб заарештувати нападника. Повідомляють, що він мав два види зброї, зокрема — одну автоматичну гвинтівку.

Розгляд судової справи за звинуваченням Брейвіка у масовому вбивстві людей та тероризмі було розпочато у квітні 2012 року. Раніше суд залишив його під вартою на невизначений термін. Група норвезьких психіатрів провела обстеження Брейвіка і дійшла висновку, що він хворий на параноїдальну шизофренію. За висновками лікарів, на момент вчинення злочину Брейвік повністю не усвідомлював свої дії, вважав себе лицарем-тамплієром, який здійснював вбивства заради добра. Враховуючи висновки психіатрів, Брейвік міг уникнути тюремного ув’язнення і провести решту життя у психіатричній лікарні. Через деякий час Брейвіка визнали психічно здоровим, на чому він наполягав з самого початку.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Вирок Андерсу Брейвіку винесено 24 серпня 2012 року. Терориста засуджено до 21 року позбавлення волі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності