Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Англійський фунт опускається до рівня американського долара, чи то навпаки…

Спершу всередині цього року до рівня долара опустився євро, а тепер ще й британський фунт, отож з початком повномасштабної війни в Україні, можна сказати, що США зміцнили свою валюту. Чого не скажеш про стару Європу, що поки залежна від російських енергоносіїв. Та й смерть королеви Великобританії теж тимчасово вплинула на валюту Альбіону, який відокремився від ЄС завдяки своєму брекзіту…

Отож фунт стерлінг у парі з доларом США падав до мінімуму з 1985 року під час торгів у п’ятницю на тлі зміцнення американської валюти на очікуваннях підвищення ставок Федрезерву.

До 12:45 EET фунт торгувався на позначці $1,1381 проти $1,1468 на закриття торгів напередодні, втрачаючи близько 0,76%. Під час сесії фунт падав до $1,1351, чого не спостерігалося вже 37 років.

Додатковий тиск на британську валюту чинили статдані, що вказали на падіння роздрібного продажу у Великобританії в серпні на 1,6% у помісячному вирахуванні замість очікуваного аналітиками скорочення лише на 0,5%.

Аналітики Citi рекомендували клієнтам дотримуватися “коротких” позицій у парі фунт/долар “з урахуванням нашого “ведмежого” прогнозу ставок і того факту, що історичний аналіз каже, що інтервенції для підтримки курсу валюти рідко приводять до успіху”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше експерти банку написали, що в умовах зростання ставок “єдине місце, де можна сховатися – це американська валюта”.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності