Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Азербайджан почав комерційні поставки газу в Європу …

Азербайджан почав комерційні поставки газу в Європу по Транcадріатичному трубопроводу (Trans Adriatic Pipeline, TAP).

Це підтвердили в міністерстві енергетики країни.

«Досягнута стратегічна мета (в реалізації проекту) Південного газового коридору», – йдеться в повідомленні міністерства.

У ньому наголошується, що початок постачань палива на європейський ринок «відкриває нову сторінку в розвитку Азербайджану як газової країни» …

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

… Баку зможе поставляти в Європу щорічно понад 10 млрд кубометрів газу протягом мінімум 25 років. З цього обсягу близько 8 млрд кубометрів буде отримувати Італія, по 1 млрд кубометрів – Греція і Болгарія. Інший обсяг буде експортуватися на сусідні ринки.

Таким чином, на території Туреччини почалося прокачування по введеної в дію в липні 2019 року транспортній інфраструктурі для Південного газового коридору, по якому Азербайджан постачатиме паливо в Європу в обхід Росії.

Компанія-оператор Трансадріатичного трубопроводу (Trans Adriatic Pipeline, TAP) ще в листопаді – після чотирьох з половиною років будівництва – анонсувала початок поставок газу в ЄС.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: Українці, готуйтеся – в Європі рекордно зросла ціна газу…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Азербайджанська державна нафтогазова компанія Socar в свою чергу 1 липня 2019 року повідомила європейським ЗМІ, що Трансанатолійський газопровід (TANAP) повністю готовий до постачань в Європу газу з родовища Шах-Деніз-2 в Каспійському морі.

Трубопровід довжиною в 1850 кілометрів призначений, щоб приймати газ, що йде з Азербайджану через Грузію, прокачувати його через територію Туреччини в західну частину країни і доставляється до турецько-грецького кордону.

Там TANAP з’єднаний з трансадріатичний газопровід (TAP), який проходить по території Греції і Албанії і по дну Адріатичного моря досягає кінцевої точки – Італії.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності