Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Байден назвав Сі Цзіньпіна “диктатором”, але руку йому тис, як перед тим “кривавому вбивці” путіну

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден за кілька годин після переговорів із лідером Китаю Сі Цзіньпіном знову назвав його диктатором.

Про це повідомляє CNN.

Під час прес-конференції, яка відбулася після переговорів американського та китайського лідерів у Сан-Франциско, Байден, відповідаючи на запитання журналіста, чи буде він і надалі описувати Сі Цзіньпіна як диктатора, заявив:

«Він диктатор у тому сенсі, що він керує комуністичною країною. Китайський уряд повністю відрізняється від нашого», – сказав президент США.

Варто зазначити, що у червні цього року президент США назвав главу КНР диктатором через ситуацію з повітряною кулею-шпигуном. Тоді в Китаї висловили протест і назвали слова Байдена «провокацією».

Байден та Сі Цзіньпін 15 листопада зустрілися в США. Цей візит до Америки став першим за останні шість років для китайського лідера.

Президенти домовилися відновити військову співпрацю на високому рівні між двома країнами, обговорили війну в Україні, питання Тайваню, напруженість на Близькому Сході та низку інших питань.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У Міністерстві закордонних справ Китаю розкритикували президента США Джозефа Байдена, який назвав главу КНР Сі Цзіньпіна «комуністичним диктатором».

Про це на брифінгу заявила речник МЗС КНР Мао Нін.

За даними китайських ЗМІ, після переговорів із Сі Байдену поставили питання, чи продовжуватиме він називати того диктатором, на що він відповів ствердно.

«Ну, подивіться, так воно і є. Він диктатор у тому сенсі, що він людина, яка керує комуністичною країною. Китайський уряд абсолютно відрізняється від нашого», – наголосив американський лідер.
Речниця МЗС КНР наголосила, що така відповідь Байдена є вкрай помилковою і безвідповідальною.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Китай рішуче виступає проти таких політичних маніпуляцій», – сказала Мао.

Вона відзначила, що «завжди знайдуться люди із прихованими мотивами, які намагаються спровокувати та підірвати китайсько-американські відносини».

«Такі спроби не матимуть успіху», – заявила дипломат.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності