Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Байден знову смішить погрозами Росію та світ, – Путін може померти з реготу

Президент США Джо Байден заявив, що розгляне персональні санкції проти Володимира Путіна, якщо Росія вторгнеться в Україну.

Як  пише  The Guardian, рідкісна погроза санкцій з’явилася, коли НАТО перевів свої сили в режим очікування та посилив Східну Європу додатковими кораблями та винищувачами у відповідь на нарощування військ Росії біля кордону з Україною.

Байден сказав, що якщо Росія атакує, це буде «найбільше вторгнення з часів Другої світової війни» і воно «змінить світ». Президент заявив, що розгляне можливість введення прямих санкцій проти Путіна на додачу до цілого ряду заходів, що розробляються.

«Так. Я б розглянув це», – відповів Байден, коли його запитали про можливі санкції проти Путіна.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Високопоставлений американський чиновник також виклав економічні санкції «з масовими наслідками», що виходять за рамки попередніх заходів, запроваджених у 2014 році після вторгнення Росії в український Крим.

Росія заперечує плани нападу і стверджує, що причиною кризи є дії НАТО і США. Москва вимагає гарантій безпеки від Заходу, включно з обіцянкою НАТО ніколи не приймати Україну в свої лави.

Зусилля врегулювати напруженість дипломатичним шляхом продовжуються, очікується, що в середу в Парижі зустрінуться офіційні особи Франції, Німеччини, Росії та України.

Погроза санкцій проти Путіна з’явилася в час коли США допомагають підготуватися до перенаправлення поставок природного газу з усього світу до Європи у випадку, якщо потік з Росії буде скорочено, щоб притупити найпотужнішу економічну зброю Путіна.

Як повідомлялося, адміністрація президента США проведе два секретні брифінги для помічників керівництва Конгресу та співробітників комітетів у відносинах з Росією та Україною.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також США готуються запровадити «технологічні» санкції проти Росії.

Увечері у вівторок до аеропорту «Бориспіль» прибув третій літак за допомогою США для України. Серед озброєнь – партія протитанкових ракет Javelin.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності