Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Брехня мусульманки спровокувала низку терактів у Франції

Через звинувачення в ісламофобії французькому вчителю відтяв голову чеченець, бо французька мусульманська школярка збрехала, що її вчитель історії Семюель Паті змусив учнів-мусульман під час уроку вийти з класу, поки він показував карикатури на пророка Мухаммеда, зізналась у брехні. Насправді у цей час її не було на заняттяхАле це не завадило згодом серії гучних мусульманських терактів у соборах Франції.

Про це пише Le Parisien.

Чим не сюжет із “Енеїди” Котляревського про хлопчика із вишневою кісточкою?..

Так, у жовтні 2020 року 13-річна школярка-мусульманка з Франції поскаржилась батькові нібито її вчитель історії показував на уроці карикатуру на пророка Мухаммеда, а усім мусульманам сказав вийти з класу. Батько дівчинки розповів про це у соцмережах, ця новина поширилась далі.

Після цього чоловік чеченського походження вбив 47-річного вчителя Семюеля Паті у місті Конфлан-Сент-Оноріон, на території закладу, де працював педагог. Правоохоронці побачили на місці інциденту обезголовленого вчителя та ймовірного нападника з кухонним ножем ㅡ ним виявився 18-річний Абдуллах Анзоров. Він намагався втекти, але правоохоронці його застрелили. За словами очевидців, чоловік убив вчителя з криком «Аллах Акбар». Вбивство Семюеля Паті класифікували як теракт.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Правоохоронці виявили у розповіді школярки неточності. Кілька однокласників дівчинки також розповіли, що вчитель показував карикатури на пророка Мухаммеда з французького сатиричного журналу Charlie Hebdo для демонстрації свободи слова.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Однак він не примушував учнів-мусульман виходити з класу, як розповіла дівчинка, а лише запропонував їм закрити очі. При цьому, Паті попереджав учнів, що показуватиме карикатури.

Також однокласники дівчинки розповіли, що її не було на тому уроці. Спершу школярка заперечувала це, але потім зізналась ㅡ того дня її відсторонили від занять за прогули, а про карикатуру вона дізналася від однокласниці.

Школярка розповіла батьку про ситуацію з вчителем, оскільки не хотіла говорити реальну причину своєї відсутності на уроці.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як зазначає видання Le Parisien, дівчинка зізналась у брехні в кінці листопада 2020 року.

Школярці пред’явили звинувачення у помилковому доносі. Адвокати дівчинки кажуть, що дитину не можна притягувати до відповідальності за вбивство через надмірну реакцію її батька у соцмережах.

Водночас адвокати загиблого Семюеля Паті кажуть, що з самого початку було зрозуміло, що дівчинка каже неправду.

«Ми досі не розуміємо, що мотивувало цю непримиренність стосовно Самюеля Паті, наполегливість у цій брехні та її повторення», ㅡ каже адвокатка Ле Рой.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, в 2016 році поліція Москви затримала біля метро «Жовтневе Поле» жінку в хіджабі, яка кричала «Аллах акбар», із відрізаною головою дитини в руці. Жінкою виявилася няня Гюльчехра Бобокулова, яка вбила 4-річну дівчинку, а потім підпалила квартиру її батьків.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності