Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Британія посилає своїх військових на кордон Польщі та Білорусі

Польська прикордонна служба заявила, що мігранти покинули стихійний табір, розкладений ними у лісі біля контрольно-пропускного пункту “Кузниця-Брузгі” на території Білорусі. Донедавна там жили сотні людей, які приїхали з країн Близького Сходу в надії перейти в Польщу.

Час від часу вони намагались прорватись через кордон, що призводило до жорстких зіткнень.

Також Британія заявила, що посилає підрозділ інженерних військ, щоб допомогти Польщі укріпити кордон.

За час кризи кілька мігрантів на кордоні померли. Через випадковий постріл також загинув польський військовий.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Однак у четвер білоруська влада перевезла близько тисячі мігрантів у транспортно-логістичний центр, розташований неподалік від кордону. Прикордонна служба Польщі розмістила у своєму твіттері зняті з верхньої точки кадри, на яких видно опустілий табір, а також групу людей, що йдуть дорогою до центру.

Того ж дня в Ірак повернулись близько 400 мігрантів, за якими у Мінськ прилетів літак “Іракських авіаліній”.

Країни Заходу звинувачують Білорусь у навмисній організації кризи з мігрантами – на їхню думку, таким чином Мінськ мститься Європейському Союзу за санкції та жорстку критику після президентських виборів 2020 року, які Захід вважає сфальсифікованими.

Білорусь такі звинувачення відкидає та вважає, що в кризі винен ЄС.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У четвер 18 листопада прессекретарка Олександра Лукашенка Наталія Ейсмонт повідомила, що у недавній розмові він запропонував канцлерці Німеччини Ангелі Меркель прийняти 2 тисячі біженців, які перебувають на кордоні. За словами Ейсмонт, всього у Білорусі зараз перебуває 7 тисяч мігрантів.

Проте німецький міністр внутрішніх справ Хорст Зеехофер заявив, що Берлін не має наміру дозволяти в’їзд людям, які прибули на білорусько-польський кордон.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Нагадаємо, що днями один із депутатів німецького Бундестагу (читай проросійського РЕЙХстагу Меркель і К на зарплаті “Газпрому”) від СДПН заявив, що усіх мігрантів, які хочуть з Білорусії через Польщу прорватися у Німеччину, слід відправити в Україну, яку він і його колеги вважають відстійником Європи. На це 10 листопада секретар РНБО Олексій Данілов порадив політикам соціал-демократичної партії Німеччини дати притулок у себе вдома мігрантам із Близького Сходу (нагадаємо, що Україна через американських кураторів зараз і змушена утримувати на власній шиї 5 тис. біженців з Афганістану, потенційних терористів).

Також Німеччині та Європарламенту різко відповів президент Польщі Анджей Дуда: «Польща – суверенна країна, яка не визнаватиме жодних домовленостей між Німеччиною та Білоруссю». – Вчитайтесь, вдумайтесь і зробіть висновки! Саме суб’єктність і є тим двигуном, який рухає Польщу вперед у всіх сферах життя, в тому числі економічній, і дає можливість конкурувати з країнами західної Європи! А зараз можливо остаточно підштовхне Польщу до її виходу із ЄС, а слідом й Угорщину, яка також попри офіційну валюту ЄС – євро, зберегла власну валюту форінти, як Польща зберегла у вжитку свої злоті.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Вчора ввечері,18 листопада, стало відомо, що Велика Британія відправляє на кордон Польщі та Білорусі 150 військових інженерів, які допоможуть польській владі зміцнити прикордонну інфраструктуру.

Ми збираємось відправити туди Королівських інженерів – це частина армії, що займається будівництвом парканів, доріг та іншої інфраструктури, – пояснив британський міністр оборони Бен Уоллес. – Ми використовуємо цей військовий підрозділ для допомоги Польщі та, потенційно, країнам Балтії у захисті їхніх кордонів“.

Міністр Уоллес уточнив, що інженерів відправлять “протягом кількох днів чи тижнів”, але напередодні він має намір офіційно повідомити про це членів парламенту Британії.

Зазначимо, що сьогодні Британія підкилимно веде зі США боротьбу за вплив у Східній Європі, зокрема Україні, з метою впливу на Росію. І, здається, що англо-сакси перемагають у ній янкі…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності