Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Чує Петро, що буде наступним? – про що насправді Порошенко просив Байдена?

Порошенко попросив Байдена зустрітися з Зеленським, офіційно: для того, щоб США допомогти українській владі позбутися російських агентів впливу на державних посадах...
Експрезидент Петро Порошенко передав листа президенту США Джо Байдену, в якому попросив його зустрітись із Зеленським перед можливою зустріччю з Путіним. Про це “ЗЛ” стало відомо з  власних джерел на Печерських пагорбах, де з цікавістю дискутують про те, чого насправді просив Петро Олексійович у свого американського колеги?..
Порошенко передав листа Байдену через Держсекретаря США Ентоні Блінкена ще 6 травня у Києві.
Лист складається з 10 пунктів. На початку листа зазначається, що у нинішній ситуації надзвичайно важливо поглибити діалог американського та українського лідерів. І що візит президента України до Вашингтону необхідний якомога швидше, враховуючи той факт, що біля кордонів України стягнуті російські війська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

За словами джерела, який бачив копію листа, Петро Порошенко також згадав важливість перспектив членства України в ЄС та НАТО. На його думку, це стане стримуючим фактором проти російської агресії і сильним стимулом для України.
Ще один з пунктів стосувався важливості посилення Сполученими Штатами військової допомоги, в тому числі шляхом узгоджених дій із союзниками України.
Також Порошенко попросив, щоб США допомогли українській владі позбутися російських агентів впливу на державних посадах, а також мінімізувати російські економічні важелі тиску на Україну.
Нагадаємо, держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен назвав продуктивним свій візит до Києва, в рамках якого він провів переговори з президентом України Володимиром Зеленським. «Продуктивно провів час в Києві з президентом Зеленським і з усіма, з ким я зустрівся», – написав Блінкен.
Він також підкреслив, що американська сторона «сповнена рішучості» перед агресією з боку Росії, і висловив підтримку українським реформам, спрямованим на забезпечення суверенного, демократичного і процвітаючого майбутнього України.

ФОТО із відкритих джерел

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності