Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

ЧИ МОЖЕ ВОЄНКОМ ВИПИСУВАТИ ДРУЖИНІ ПРЕМІАЛЬНІ ПІД ЧАС ВІЙНИ? – з’ясовували слідчі на Івано-Франківщині

До скандалу зі службою усієї прикарпатської футбольної команди в роті охорони міського ТЦК “мертвими душами”, а також родичів ряду чиновників міськради та ОВА, додався ще один, “меншзначущий”, кажуть, – вцій же Івано-Франківській області викрили воєнкома, який місяцями нараховував собі та дружині премії, за що отримав від правоохоронців адміністративні протоколи про корупцію.

Про це повідомила пресслужба Національної поліції України.

Як зазначається, керівник районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки порушив вимоги ч. 1 ст. 28 Закону України “Про запобігання корупції” щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

“Зокрема дружина службовця військкомату працювала у прямому підпорядкуванні свого чоловіка. У подальшому фігурант не вжив ніяких заходів щодо недопущення у нього реального конфлікту інтересів та не повідомив про це відповідні органи у встановленому Законом порядку”— йдеться в повідомленні.

Водночас фігурант, діючи в умовах порушення законодавства, у період з квітня 2022 по липень 2023 року підписував документи щодо нарахування премій та надбавок собі і дружині.

“Відповідальність за вчинені правопорушення передбачена ч. 1 та ч. 2 ст. 172-7 (Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) Кодексу України про адміністративні правопорушення”, — повідомили в поліції.

За порушення цих вимог передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу від 1 700 до 6 800 гривень.

Зазначимо, що в цій області він не єдиний глава ТЦК, який мобілізував на роботу дружину чи кумів. Ну, а якщо ще й можна їм виписувати премії, то чому б і ні? Хоча, як жатують правоохоронці, повторюючи славнозвісний анекдот: “а у вас тут ще й зарплату платять, а навіщо?

Але про кумівство і родинні зв’язки ТЦК поговоримо наступного разу…

Нагадаємо, що нещодавно на Івано-Франківщині команда футболістів, родичі мера обласного центру та діти чиновників рахуються на службі в ротах охорони (тут передбачена служба для обмежено придатних за станом здоров’я та інвалідів ІІІ-групи, – питання до голови ВЛК, як так?) місцевих ТЦК, отримують за це платню, але всі вони є “мертвими душами” Гоголя, бо служать тільки на папері. І це тільки одне з виявлених порушень. Як відомо, перед перевіркою міський воєнком встиг втекти на лікарняний, а обласний уже готувався до присвоєння генеральського звання… Якщо повезе, то крайнім зроблять начальника 2-го відділу (комплектування) міського ТЦК – він є чужим, не кум, не сват і не брат, цивільний, що мобілізувався кілька років тому з СЦ “Каскад-Карпати”, де, кажуть, не зміг себе знайти?..

А зараз нагадаємо, що нещодавно Сихівський районний суд Львова оштрафував керівника Львівського онкоцентру Ігоря Ковальчука, який виписав собі та своїй доньці, яка також працює в онкоцентрі, премій на суму понад 180 тис. грн. Суд визнав його винним у порушенні законодавства щодо запобігання конфлікту інтересів та покарав штрафом у розмірі 3400 грн.!!!

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності