Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Чи пам’ятає Байден, про що щойно говорив з Путіним? – Говорили-балакали, сіли-заплакали

Президенти США Джо Байден та Російської Федерації Владімір Путін завершили двосторонні переговори, що тривали по захищеному каналу відеозв’язку у форматі телемосту.

Переговори тривали дві години. Розмова почалася приблизно о 17:08, повідомляє РИА Новости.

Сьогоднішня розмова двох лідерів – п’ята з моменту вступу Байдена на посаду американського президента. Раніше глави двох держав тричі спілкувалися телефоном, а в середині червня вони провели у Женеві очну зустріч.

Очікувалося, що темою сьогоднішньої розмови стане військове нарощування Росії навколо України та на її тимчасово окупованих територіях.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

На початку зустрічі президенти обмінялися привітаннями. Байден, першим узявши слово, висловив надію на очну розмову з Путіним у майбутньому.

Як повідомлялося, темами онлайн-переговорів Байдена і Путіна стали військові дії Росії біля кордонів України, стратегічна стабільність між країнами, а також кібернетичні та регіональні проблеми.

Під час телемосту, Джо Байден планував висловити стурбованість військовою активністю Росії біля кордонів з Україною.

Напередодні зустрічі, представник Білого дому зазначив, що США не планують застосування військової сили в якості контрзаходів проти Росії у разі вторгнення в Україну. Він також зазначив, що після розмови з Путіним, Джо Байден переговорить із Володимиром Зеленським.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Офіс президента України очікує прояснення глобальної картини та зниження агресивності із боку Москви за підсумками переговорів Байдена з Путіним.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності