Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

COVID-ом по МАЙДАНУ-3 ? – поки трьом областям загрожує карантин

Із кінця літа в медичному середовищі говорять про черговий спалах коронавірусу, який, як вважалося досі, загинув у перші години бомбардування кацапами України 24 лютого 2022. Потім були розмови про 13 штамів коронавірусу, що гуляють Європою та Україною, але особливого зла нікому не роблять. У вересні терапевти/сімейні лікарі масово йшли на лікарняні через застуду, тест рідко, але показував позитивну “корону”, але ж відомо, що для цього необхідно його здати у певний короткий термін. Про це мовчали, але водночас пробували полякати люмпенів гепатитом-А, та ним нікого особливо не злякаєш. І ось тепер, коли окремі саморощені політологи із соцмереж почали на кшталт Арестовича блеяти про якийсь “майдан-3”, першим трьом областям загрожує карантин – “совпадєніє”?

У Тернопільській, Житомирській і Чернівецькій областях зареєстровано перевищення епідемічного порогу високого рівня щодо COVID-19.

Про це в ефірі телемарафону сказав головний санлікар, заступник голови МОЗ України Ігор Кузін. Він вказав, що захворюваність на COVID-19 протягом останнього тижня зросла на 20%, зокрема й серед дітей.

«Реєструють, на жаль, і випадки, які потребують реанімації, є летальні випадки. Наприклад, за минулий тиждень померло від коронавірусної інфекції 56 осіб, зокрема одна дитина», – сказав він.

У Тернопільській, Житомирській і Чернівецькій областях після аналізу епідситуації та за рішенням місцевої влади можуть посилювати протиепідемічні заходи, зокрема оголошувати локальний карантин в окремих класах або школах, посилювати протиепідемічні заходи в місцях масового скупчення людей: запроваджувати вимогу носіння масок, обмежувати кількість відвідувачів в установах й організаціях.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Кузін нагадав, що вакцина від коронавірусу ефективна від усіх штамів, її вже отримали й розвозять в області України.

Наразі в Україні циркулюють 13 штамів коронавірусу.

Також нагадаємо, що від початку епідемії COVID-19 у Києві було зафіксовано 519 637 лабораторно підтверджених випадків хвороби. Зокрема зареєстровано 1,8% летальних інцидентів.

Раніше ми писали, що міністр охорони здоров’я Іспанії Хосе Мануель Міньйонес оголосив про завершення режиму надзвичайної ситуації, запровадженого понад три роки тому через поширення коронавірусу.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності