Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Все більше областей повідомляють про спалахи гепатиту А, – але ж приводу для паніки нема?!

В Україні зафіксували нові випадки гепатиту A, хвороба поширилася вже у п’яти областях. Нові випадки були зафіксовані в Дніпропетровській, Тернопільській та Закарпатській областях. І це тільки офіційно!..

Про це повідомляють ЗМІ.

Директор департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОВА Анатолій Пшеничний повідомив, що від початку 2023 року на Закарпатті виявили 125 випадків захворювання.

«Зараз назвати це спалахом не можна, адже підстав для цього немає. Спалах – це коли зареєстровано 3-5 випадків в одному середовищі, в одній сім’ї, колективі чи класі», – зазначив Пшеничний.

В Дніпропетровській області зареєстровано вже 32 випадки, повідомили представники Дніпропетровського обласного центру контролю і профілактики хвороб.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Сьогодні в тих зразках води, які ми досліджували, ми не виявили гепатиту А, але ми продовжуємо подальший моніторинг», – сказав спеціаліст.

Нагадаємо, два тижні тому в одному з районів Вінниці зафіксували спалах вірусного гепатиту А. Так, 60 людей з підтвердженим діагнозом госпіталізовані, серед них — 14 дітей.

Згодом повідомили про десяток підтверджених гепатитів на Івано-Франківщині…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності