Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

ДЕБОШ пригожина, – Мі6 аналізує наслідки невдалого путчу-смути

Повстання засновника ПВК «вагнера» євгена пригожина та його похід на москву показало слабкість кремля, і, найімовірніше, завдасть суттвих0 збитків зусиллям країни-агресора у її війні проти України.

Так вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW), читайте Мі6.

Вони зазначають, що після ситуації з «заколотом вагнерівців» путінський режим стикається з вкрай нестабільною рівновагою: мовляв, так звана угода, укладена між пригожиним та самопроголошеним президентом білорусі олександром лукашенком щодо «деескалації» є короткостроковою.

Аналітики ISW називають абсурдними припущення про те, що заколот пригожина, реакція російської влади та посередництво лукашенка були інсценовані кремлем: «Образ путіна, який з’являється на національному телебаченні із закликом до припинення збройного повстання і попереджає про повторення революції 1917 року, а потім вимагає посередництва від іноземного лідера для вирішення повстання, матиме тривалий вплив».

Також в ISW зауважують, що повстання виявило слабкість російських силових структур та продемонструвало нездатність путіна своєчасно реагувати за внутрішню загрозу, – адже швидкий наступ пригожина на москву «зробив посміховиськом» більшу частину російських регулярних військ.

І хоча аналітики ISW не прогнозують швидкий крах російського уряду, заколот пригожина, на їхню думку, матиме дуже негативний вплив і на позиції кремля, і на військові зусилля  рф у її війні проти України.

Нагадаємо, напередодні, 24 червня, пригожин зі своїми вагнерівцями були в центрі уваги: вони взяли під свій контроль Ростов-на-Дону та вирушили на москву.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Заколотники просунулися аж до московської області. Але ввечері пригожин заявив, що дійшов певної згоди з лукашенком і відкликав своїх найманців.

Ситуація в рф показала, що кремль взагалі не здатний щось контролювати, – висловився з цього приводу Президент України Володимир Зеленський.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності