Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Добкін під час війни висвятився у диякони МПЦУ, – може брат Газманова?

Український політик єврейського походження (за даними Вікіпедії), колишній голова Харківської обладміністрації (з 18 березня 2010 по 2 березня 2014, мер Харкова (2006–2010), член Партії регіонів (до 2014), депутат Верховної Ради України VIII скликання в 2014—2019, сподвижник нині покійного мера Харкова Геннадія Кернеса Михайло Добкін став дияконом УПЦ МП.

Відповідний обряд здійснив над ним митрополит Московської православної церкви в Україні (Московського патріархату) Онуфрій – і це під час повномасштабної війни, що розпочала Росія проти України, і майже стерла з лиця землі рідний Добкіну Харків?!

Отож колишній нардеп-регіонал і ексмер Харкова Михайло Добкін закінчив духовну семінарію і став дияконом.

Хіротонія (християнський обряд, під час якого відбувається таїнство поставлення в священнослужителі) відбулася 7 квітня в Благовіщенському соборі Харкова. Про це повідомила пресслужба Харківської єпархії УПЦ Московського патріархату.

Диякон – служитель у церкві, що допомагає священикові під час відправи. За потреби з виправданих причин у канонічному порядку він може відслужити панахиду, похорон, акафіст, молебень, Вечірню, Утреню. Дозволено викладати в недільній школі.

Зазначимо, що дияконом та меценатом УПЦ МП також є ще один ексрегіонал та позафракційний нардеп Вадим Новинський.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності