Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

ДОРОГА НА мОСКВУ ДЛЯ ЗСУ ВІДКРИТА, – знищено танкову армію прикриття москви 1 ГТА, а також…

ЗСУ розбили танкову армію, призначену для оборони Москви, – британська розвідка.

Частини російських військ, виведених з Харківської області за останній тиждень, належали до 1-ї гвардійської танкової армії (1 ГТА), що підпорядковується Західному військовому округу (ЗВО).

Як зазначається у зведенні, 1 ГТА зазнала важких втрат на початковому етапі вторгнення і не була повністю переформована до контрнаступу українських військ у Харкові.
За даними британської розвідки, 1-ша ГТА була однією з найпрестижніших армій Росії, виділялася для оборони Москви і призначалася для ведення контрударів у разі війни з НАТО.
“Оскільки 1 ГТА та інші сполуки ЗВО сильно деградували, звичайні сили Росії, призначені для протидії НАТО, серйозно ослаблені. Ймовірно, Росії будуть потрібні роки, щоб відновити цей потенціал”, – йдеться в повідомленні Міноборони Британії.
Важливо, що 15 днів контрнаступу ЗСУ захопили 300 одиниць російської техніки, яку українці вже навіть встишли застосувати проти росіян:
Водночас кремль намагається викупити в республіках Центральної Азії боєприпаси до радянських артилерійських систем, – ГУР МО України.
Так Нещодавно федеральна служба з питань військово-технічного співробітництва рф звернулась до міністерства оборони Республіки Таджикистан із запитом щодо передачі 220-мм реактивних снарядів до РСЗВ “Ураган”. Також росіян цікавлять боєприпаси до 203-мм САУ “Піон” та двигуни УТД-20 для БМП-1 і БМП-2, які у великій кількості зберігаються на військових складах Таджикистану.
Також терер ЗСУ вперше збили іранський ударний БПЛА Shahed-136.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності