Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Другий тур виборів у Туреччині, де чинний президент “ТРАДИЦІЙНО” роздає гроші на дільниці… (відео)

Сьогодні, 28 травня, вперше в історії Туреччини проходить другий тур голосування на виборах президента. За інформацією агентства Anadolu, голосування на виборчих дільницях триватиме до 17:00 за місцевим часом.

По всій країні встановлено понад 191 тисяч виборчих урн. Число виборців перевищує 60 млн.чоловік.

За підсумками першого туру голосування 14 травня жоден з кандидатів у президенти не набрав 50 відсотків голосів, а право виходу до другого туру отримали кандидат від “Союзу народу”, чинний президент Реджеп Таїп Ердоган (49,52% голосів) і представник опозиції, кандидат від “Союзу нації”, лідер Республіканської народної партії Кемаль Киличдароглу (44,88%).

Голосування для громадян Туреччини, які проживають за кордоном, завершилося 24 травня. У 73 країнах і на КПП проголосувало в цілому 3,5 мільйонів виборців.

Виборчі урни з-за кордону доставлені в Анкару на літаках і дипломатичною поштою. Вони будуть розкриті в неділю ввечері, разом з іншими урнами після закінчення голосування.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Заборона на екзит-поли про підсумки виборів діятиме до 21:00 неділі, 28 травня.

Також повідомляється, що сьогодні під час голосування мер Стамбула, кандидат у віце-президенти “Союзу Націй” Екрем Імамоглу заявив, що Киличдароглу в разі перемоги на виборах президента Туреччини має намір підтримувати партнерські відносини з рф, як і з усіма сусідами.

Цікаво, що нині чинний президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган роздавав гроші на виборчій дільниці, де він голосував. 

На відео, поширюваному у мережі, видно, як Ердоган роздавав банкноти вартістю 200 лір (майже $10), потискаючи руки своїм прихильникам.

Цей крок є традиційним для Ердогана, який зазвичай роздає дітям іграшки на додаток до грошей в особливих випадках, таких як мусульманські свята Рамазан-байрам та Курбан-байрам.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Президента Туреччини вибирають терміном на п’ять років.

Перший тур президентських виборів у Туреччині відбувся 14 травня. За його результатами жоден з кандидатів не набрав більше 50% голосів, таким чином чинний глава країни Реджеп Таїп Ердоган і його суперник, представник опозиції Кемаль Киличдароглу повинні поборотися за перемогу в другому турі.

При цьому 19 травня кандидат від Блоку “Альянс АТА” Сінан Оган, який набрав на голосуванні 14 травня трохи більше 5% олосів виборців, закликав своїх прихильників підтримати у другому турі кандидатуру Ердогана. Водночас Киличдароглу заручився підтримкою націоналістичної партії, яка отримала 2,2% голосів на парламентських виборах.

Опозиційний альянс пообіцяв відновити парламентську демократію в Туреччині, якщо вони здобудуть перемогу над Ердоганом, скасувавши введену ним президентську систему.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Пееред першим туром турецькі ЗМІ, посилаючись зокрема на опитування агентства ORC Arastirma, повідомили, що кандидат у президенти Киличдароглу може здобути перемогу на виборах у травні 2023 року.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності