Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Два Олександри, політики і опоненти: Шевченко та Сич в один день стали “докторами”. Довибори на Надвірнянщині

На тижні, що минає на Прикарпатті два політика і запеклі опоненти одночасно, в один день, отримали вчені звання. Випадковість?

Так цього тижня екснардеп та один з лідерів “Укропу”, підприємець та колишній директор гірськолижного курорту «Буковель», а нині – депутат Івано-Франківської обласної ради та один з лідерів партії “За майбутнє” Олександр Шевченко став почесним доктором Академії Івана Золотоустого, УГКЦ. Диплом йому вручили під час засідання вченої ради навчального закладу.
26 листопада 2020 року відбулося святкування Дня Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Саме в цей день Церква вшановує пам’ять святого Івана Золотоустого, який є покровителем Академії. З цієї нагоди відбулося урочисте засідання вченої ради, під час якого вручено диплом почесного доктора Академії Олександру Шевченку, студентів Академії нагороджено грамотами і подяками, відбувся святковий концерт“, – повідомили в пресслужбі академії повідомили.

Цього ж дня, 26 листопада, теж екснардеп, який навіть кілька місяців побув віце-прем’єром, заступник голови партії ВО “Свобода” з ідеології, втретє поспіль обраний головою Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич здобув науковий ступінь доктора політичних наук за спеціальністю теорія та історія політичної науки.Цим ідеолог “Свободи” сам похвалився на особистій сторінці у Facebook: “Дякую Інституту політичних та етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, провідній науковій установі політологічного профілю у державі, за можливість пройти у її стінах докторантуру, підготувати та захистити докторську дисертацію“.

Захист відбувався в Інституті політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України. Темою дисертація став «Сучасний український націоналізм: політологічні аспекти трансформації парадигми».
Цікаво, що обидва Олександри уже доволі багато років були непримиренними політичними опонентами у стінах обласної та Верховної рад, хоча нещодавно на першій сесії Івано-Франківської обласної ради Олександр Шевченко та його партія одностайно підтримали переобрання Сича головою облради, а натомість отримали крісло заступника для однопартійця…
Але інтрига полягає в тому, що незабаром в Івано-Франківській області по Надвірнянщині відбудуться довибори у Верховну Раду (одномандатний виборчий округ №87) замість народного депутата Зіновія Андрійовича, який вирішив, що краще бути головою районної ради, а ніж одним із 450 та ще й від “Слуг”, а головним кандидатом на його заміну у ВР називають Олександра Шевченка.
Тільки, ось незадача, повідомляють, що на цей самий округ нагострив лижі майже призабутий електоратом лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок, який навіть уже буцімто заручився тут підтримкою не тільки своїх підлеглих однопартійців, але й місцевих депутатів від “ЄС”. Тієї самої “ЄС”, яка нещодавно проголосувавши за переобрання Сича головою, відразу ж заявила, що йде в опозицію в Івано-Франківській обласній раді, тієї самої, що у значній своїй мірі складається із людей, з котрими нині свободівець Сич розпочинав свій політичний зліт.
Якась патова ситуація складається“, – скажуть шахісти.
Та тут треба задати улюблене римське запитання: кому це більше потрібно – успішному олігарху-бізнесмену, який розуміє, що ця ВР може не відбути усю нинішню каденцію, чи збитому льотчику політики, чиї партія і кандидат другі вибори поспіль пролітають у рідному Львові, і який мав би розуміти, що це – його останній шанс повернутися до Київ, з області, де його партія, хоч поволі і втрачає, але все ще має якісь доволі непогані позиції на периферії?
Хоч мешканці Карпат і досі вірять та практикують усіляку ворожбу, не будемо шукати у цих співпадіннях якоїсь містики, а просто скажемо, як говорить політичний аналітик і діяч Тарас Боднар: “Це політика,  а вона – курва ще та“.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності