Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

Горе-терорист з Луцька очима однокласників, знайомих та цікаве із його судової справи

Коли Луцький терорист записав та оприлюднив вчора відео з своїми вимогами, його тут же почали упізнавати різні люди, представляючись його сусідами, знайомими, однокласниками і т.д.

Достаменно відомо одне, що чоловіка, який представився як Максим Плохой, насправді звати Максим Кривош.

Далі повідомлялося, що він колишній православний семінарист із тюремним терміном за плечима і навіть однією опублікованою книгою, себто письменник…

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ось що про зловмисника розповіли його однокласники для ІА t1:

«Він народився 1975 року в сім’ї інтелігентів. Його батько був кандидатом фізико-математичних наук. Працював викладачем у Луцькому національному технічному університеті. Мама – теж із вищою освітою. Працювала педагогом у школі поблизу Луцька. Здається, в Городищі. Там викладала російську мову та літературу.

Разом із батьками та молодшим на п’ять-шість років братом Максим проживав на бульварі Дружби народів. Навчався в Луцькій середній школі № 20, що в мікрорайоні ЛПЗ.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: Екс-семінарист захопив автобус із заручниками у центрі Луцька (фото, відео+18)

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Максим був дуже хорошим учнем. Мав відмінні оцінки. Особливо любив фізику, хімію, математику. Ніколи в нього не виникало конфліктів ні з ровесниками, ні з учителями. Він був доволі комунікабельним», – розповіла ексклюзивно для газети «Твій вибір» однокласниця горе-терориста.

«Після дев’ятого класу наші дороги розійшлися. Ми чули, що Максим зв’язався з поганою компанією. А потім ми всі були шоковані, років 25 тому дізнавшись: нашого Максима посадили за розбій та вбивство. Тоді його, якщо не помиляюся, покарали десятьма роками тюрми, – розповіла однокласниця терориста, попросивши в цілях безпеки не називати її імені. –  Яка доля Максимового брата – не знаю.

А от із батьками все дуже трагічно. Рівно сім років тому, в липні 2013-го, загинула Максимова мати. Жінка була серед пасажирів рейсового автобуса, що з Луцька прямував на Шацькі озера. На трасі поблизу села Воля-Любитівська Ковельського району Волині в цю маршрутку в’їхав туристичний автобус із болгарськими номерними знаками.

Внаслідок лобового зіткнення 27 пасажирів шацької маршрутки були травмовані, а восьмеро, серед яких – і Максимова мати, загинули на місці аварії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Гірка доля спіткала й батька, Степана Кривоша. У чоловіка були серйозні розлади психіки. Саме вони, як нам казали, і стали причиною смерті Степана. Чоловік помер років десять тому.

Після смерті подружжя квартира на бульварі Дружби народів була продана. І зв’язок із Максимом був утрачений».

За інформацією видання «Волинські новини», місцем офіційної прописки Максима Кривоша стало місто Дубно Рівненської області. Чоловік відсидів у тюрмі уже не один, а декілька термінів. У місцях позбавлення волі навіть устиг написати книгу «Філософія злочинця».

Після звільнення перебував під контролем поліції. Крім того, він начебто примусово лікувався у психлікарні. Але це не завадило Кривошу 21 липня захопити в Луцьку рейсовий автобус та взяти в заручники близько десяти людей, серед яких – вагітні й діти.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, 21 липня поліція повідомила, що в обласному центрі Волині невідомий чоловік захопив автобус з людьми. Повідомляли про постріли. Місце події оточила поліція та військові. Згодом цю надзвичайну подію прокоментував Президент України Володимир Зеленський. Терорист через Твіттер озвучив доволі дивні вимоги. Крім того він телефонував до відомого журналіста Юрія Бутусова.

До слова, юрист-кримінолог Анна Маляр вважає, що захоплення заручників у Луцьку є нетиповим, як і сам злочинець, та може бути постановкою.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: “Яка держава, такий і теракт”, – терорист-семінарист спершу здався, а потім був штурм (відео – усі версії)

А ось ІФ ДетективІnfo повідомляє наступне:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Навесні поточного року Луцький міськрайонний суд Волинської області в заочному порядку наклав стягнення в розмірі 11,3 тис. грн. на 44-річного уродженця селища Гай Оренбурзької області, раніше двічі засудженого за насильницькі злочини на території України мешканця Дубно Максима Кривоша. Відповідні відомості містяться в судовому реєстрі.

Згідно із ними, до суду з позовом до Кривоша та вчительки музики Дубенської гімназії №2 Тетяни Прохно звернувся Артем Голіусов. Чоловік бідкався, що в жовтні 2018 року на торгівельному майданчику інтернет-аукціону “New Auction Ukraine” придбав у відповідачів нумізматичну монету під лотом №111243956915329 “20 долларов. 1924. золото 900”. Загальна сума угоди тоді склала 30,7 тис. грн.

20 жовтня 2018 року Голіусов здійснив встановлену правилами угоди передоплату на банківську картку Кривоша в розмірі 10 тис. грн. та став очікувати прибуття монети. Однак, коли за кілька днів він прийшов до відділення “Нової пошти” в Бучі, йому так і не судилося на власні очі роздивитися золотих доларів.

Під час огляду вантажа розгублений покупець не виявив придбаної ним монети. Паралельно було встановлено невідповідність назви відправлення – посилку “продавці” віднесли до категорії “запчастини”. Через це Голіусов відмовився від одержання товару та сплати решти коштів, які мав передати молодшому брату Кривоша – Богдану.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

По експрес-накладній вантаж було повернуто відправникам. А ті, у свою чергу, заявили про неправомірні дії працівників “Нової пошти”, натякаючи на ймовірність викрадення ними коштовної монети. Відповідна претензія була опрацьована керівництвом компанії та відкинута. У “Новій пошті” наполягали – до відповідного вантажу не мали доступу треті особи, не було зафіксовано будь-яких пошкоджень його пакування.

Зрештою, так і не отримавши придбані ним золоті 20 доларів Голіусов звернувся до суду, вимагаючи розірвання укладеної ним з Прохно та Кривошем угоди, а також повернення йому завдатку з урахуванням інфляції. 8 квітня 2020 року суддя Владислав Черняк повністю задовольнив вимоги покупця монети та постановив стягнути з Кривоша та Прохно на користь Голіусова 10,9 тис. грн., а також зобов’язати їх сплатити судовий збір.

В інтернеті за авторством Максима Плохого є книга “Філософія Злочинця”, яка описує перебування автора в місцях позбавлення волі та його погляди на життя. Про чоловіка також відомо, що влітку 1994 року та восени 2005 року його було засуджено за розбій, вимагання, шахрайство та незаконний обіг зброї.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності